Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne ombestemte seg

Bjarne Breivik endret i går sin egen vitneforklaring dramatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORVIKSKARET (Dagbladet): Breivik er et sentralt vitne. I vinter dro Salten tingrett ens ærend fra Bodø til Storvikskaret for å se og høre Breivik beskrive hvor han observerte 22-åringen. Den gang plasserte Breivik tiltalte i en bil som kjørte sakte oppover blindveien mot funnstedet ved Storvikskaret. Veien går parallelt med riksveien et kort stykke. Tidspunktet var 06.40 torsdag 1. juni 2000.

I går fortalte Breivik at han hadde tatt feil. Han hadde sett tre biler _ og plassert tiltalte i feil bil.

- Jeg er nå sikker på at tiltalte satt i en bil jeg møtte på riksveien, og som fortsatte i retning Ørnes. Det satt to menn i bilen. To store menn, liten bil. I bilen ved Storvikskaret satt det noen andre, hevdet Breivik i går.

Aktor Geir Fornebo vil ikke kommentere Breiviks kuvending, men sier: - Det er alltid bekymringsverdig når sentrale vitner endrer forklaring.

Vitnet Rigmor Arntzen sto imidlertid på sitt da lagmannsretten møtte henne ved Skaugvollelva.

Hun hevdet at hun møtte tiltalte og i hvert fall hans bestekamerat på riksveien ved elva det hun mener var natt til 3. juni 2000 _ tiltalte med en bylt klær under armen, kameraten med en stor mørk bag og en søppelsekk. Lindas klær ble ett år seinere funnet i elva. Problemet med Arntzens observasjon er at tiltalte har alibi. Natt til 3. juni satt han nemlig i politiavhør.

<P>VITNE: Bjarne Breivik (t.h.) fortalte at han hadde husket feil. Her står han sammen med (f.v.) lagmann Dag Nafstad, medforsvarer Hilde Guldbakke og aktor Geir Fornebo.<P>Foto: Hilde Unosen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media