Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne pågrepet for falsk forklaring etter asylbrann i Hemsedal

Sitter i arrest.

BRANT: Administrasjonsbygget på Hemsedal statlige asylmottak brant ned til grunnen og politiet gjør nå undersøkelser på branntomta. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BRANT: Administrasjonsbygget på Hemsedal statlige asylmottak brant ned til grunnen og politiet gjør nå undersøkelser på branntomta. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 11.november begynte det å brenne på Hemsedal statlige mottak på Tuv i Hemsedal. Saken fikk stor mediepppmerksomhet ettersom Sverige har blitt herjet av flere antatt påtente branner i asylmottak denne høsten.

Politiet har ikke funnet brannårsaken ennå, men pågrep i går et vitne. Mannen er nå siktet for falsk forklaring.

- Avhør og andre deler av etterforskningen har avdekt at forklaringen ikke stemmer. Foreløpig sitter han i arrest, og så må vi undersøke omstendighetene for hvorfor han gjør det. Det kan være for å dekke til andre ting enn en brann, forklarer politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud Politidistrikt.

- Hva er det han har forklart?

- Det kan jeg ikke gå inn på, men det har tilknytning til brannsaken, sier Omholt, som bekrefter at den pågrepne mannen er beboer på mottaket som brant.

LES OGSÅ: 162 personer evakuert etter brann i asylmottak

Nesten alle de 162 beboerne på mottaket er avhørt av politiet siden brannetterforskningen startet i midten av november.  I tillegg har politiet innhentet informasjon om telefoni i området fra basestasjoner, og gjort tekniske undersøkelser på branntomta.

- Vi har flere teorier vi sjekker ut om hva som kan ha skjedd, men kan ikke gå ut med dem i mediene, sier Omholt.

LES OGSÅ: - Jeg har sett hva folk skriver på nett, og frykter for meg og min familie

Den pågrepne mannen kan sitte i arrest i maks tre dager mens politiet finner ut om han har gjort noe galt.

Mottaket som brant, har vært i drift i seks år, og drives av VAM AS. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere bosatt i kommunen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media