Vitne så mistenkelig mann i politiuniform to minutter før bombeangrepet

- Dette er et hett spor, sier politiet.

MINST SJU DREPT: Foreløpig er sju bekreftet omkommet etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet. Foto: BERIT ROALD/SCANPIX
MINST SJU DREPT: Foreløpig er sju bekreftet omkommet etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet. Foto: BERIT ROALD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et vitne forteller til Dagbladet at han observerte en mistenkelig skikkelse i politiuniform to minutter før bombeangrepet mot Regjeringskvartalet i Oslo.

- Jeg satt på kontoret mitt å så ut vinduet ved Obos på Hammersborg torg. Jeg skulle ta en telefon og så ut vinduet. Der så jeg en høy og slank politimann som hadde på seg hjelm. Han hadde også høye skuldrer, som om han hadde noe under uniformen sin.

- Den uniformerte mannen satte seg inn i en brun eller beige lys bil. Den var større enn en varebil. Den liknet en gammel Volvo eller noe. To minutter seinere sprengte det, sier øyenvitnet.

Et hett spor Da Dagbladet spurte fungerende politimester Sveinung Sponheim om denne observasjonen svarte han at dette var et hett tips.

- Dette er noe vi etterforsker. Et hett spor, sier han.

- Er dette noe av det som får dere til å tro på en sammenheng mellom eksplosjonen i Oslo og skyteepisoden på Utøya?

- Mye tyder på at dette er tilfellet, sier fungerende politimester Sponheim til Dagbladet.

Politiet sier at de har fått flere observasjoner om denne personen, men kan ikke gå ut med mer informasjon om bekledningen som er observert. Oslo-politiet opplyser at mannen er mistenkt for å stå bak både angrepet mot Regjeringskvartalet og skytingen på Utøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.