Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne så Monica og Bill ha sex

NEW YORK (Dagbladet): Minst ett vitne har observert en hyrdestund mellom president Bill Clinton og den unge Monica Lewinsky. Dette meldte TV-selskapet ABC i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialetterforsker Kenneth Starr skal være i kontakt med vitnet eller vitnene. Meldingen kommer samtidig med opplysninger om at Clinton har gjentatt til sine venner at han ikke hadde sex med Lewinsky. Monica sier på lydbånd at Clinton fortalte han har hatt «hundrevis» av elskerinner.

TV-selskapet ABC viser til flere kilder som hevder at president Bill Clinton og Monica Lewinsky ble tatt på fersken i en hyrdestund i en privat del av Det hvite hus våren 1996.

- Har hatt hundrevis

Monica Lewinsky (24) sier på lydbåndene som hennes venninne Linda Tripp tok opp, at president Bill Clinton sa han ikke kunne inngå forlik med Paula Jones fordi da ville alle hans andre elskerinner stå fram.

Avisa New York Post siterer en kilde som har hørt båndet og framstiller dialogen slik:

Monica: - Hvorfor kvitter du deg ikke med denne hodepinen? Hvorfor inngår du ikke ganske enkelt et forlik? - og gir Jones noen kontanter og den unnskyldningen hun vil ha.

Bill: - Jeg kan ikke.

Monica: - Hvorfor ikke?

Bill: - For da ville alle sammen stå fram.

Monica: - Hva så? Det kan vel ikke være så mange?

Bill: - Hundrevis.

Stoppet i fjor sommer

Utdrag av lydbåndene til Linda Tripp er blitt offentliggjort i helga, blant annet av nyhetsmagasinet Newsweek som har hatt tilgang til halvannen time av de i alt 20 timene med opptak. På de offentliggjorte delene av båndene forteller Monica at det seksuelle forholdet mellom presidenten og den unge kvinnen begynte etter at Monica ikke lenger var assistent i Det hvite hus.

I følge Monica hadde hun og presidenten møter der det foregikk munnsex mellom dem fram til i fjor sommer. Dette tok slutt da nyhetsmagasinet Newsweek brakte historien om Kathleen Willey. Linda Tripp observerte Willey komme ut av rom tilstøtende det Ovale kontor med sminke og klær i uorden.Oppglødd fortalte hun at presidenten hadde kysset og befølt henne. Willey har nå angivelig forklart under ed til Paula Jones advokater at presidenten forgrep seg på henne.

Monica Lewinsky sier til Linda Tripp at i stedet for fysisk sex, gikk Clinton over til å ringe henne om kveldene og innlede telefonsex.

Sex-assistent

Avisa Washington Post skriver at Monica forteller sin venninne om sin skuffelse over at hun i april 1996 mot sin vilje ble overflyttet fra jobben i Det hvite hus til en jobb som medarbeider for Pentagon-talsmannen Kenneth Bacon. Monica sier at hun heller ville hatt jobben som «presidentens spesielle (munn)sex-medarbeider».

Etter forflytningen fra Det hvite hus til Pentagon begynte Monica å omtale presidenten som «krypet».

Monica forteller også venninnen at andre medarbeidere i det hvite hus omtalte henne som «Sniken» fordi hun var så ivrig etter å oppholde seg i nærheten av presidenten.

Klemte henne

Dagens forside av nyhetsmagasinet Time er et bilde av en strålende Monica Lewinsky sammen med Clinton tatt foran Det hvite hus i november 1996 da presidenten kom tilbake til Washington fra Little Rock Arkansas etter å ha vunnet valget. TV-selskaper verden over har vist videoen fra den samme anledningen der presidenten omfavner henne og gir en av sine karakteristiske bjørneomfavnelser. De snakker sammen. Ansiktsuttrykket til Monica på videoen er opprømt. Det er tydelig at de kjenner hverandre.

Avisa Washington Post skriver at president Clinton har fortalt sine nære venner at han ble følelsesmessig knyttet til Monica Lewinsky mens hun arbeidet i Det hvite hus, men fastholder overfor dem at forholdet aldri utviklet seg til sex.

Følelser

Clinton hevder at Monicas uttalelser på lydbåndene til Linda Tripp om at de hadde et seksuelt forhold, enten er fantasier eller løgnaktig skryt.

Denne framstillingen synes å være en del av Clintons nøye uttenkte forsvar mot påstandene som nå trekker Det hvite hus dypere og dypere ned i avgrunnen.

Clinton innrømmer at det kan synes merkelig at han ble følelsesmessig knyttet til en 21 åring, men forklarer det med at de snakket om sin oppvekst som var vanskelig for begges vedkommende. Lewinsky er et skilsmissebarn og Clinton vokste opp med en alkoholisert adoptivfar som enkelte ganger ble voldsom i fylla.

<B>SMILTE:</B> President Bill Clinton og kona Hillary smilte da de kom ut av kirken i går. De lot som ingenting til tross for påstandene som har kommet de siste dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!