Vitne så mystisk mann

TROMSØ (Dagbladet): Politiet har fått inn nye tips om tre ukjente menn og en ukjent bil som ble observert på Sjøvegan på den tida Marie-Louise Bendiktsen (59) ble drept 13. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det ett år siden drapet ble begått og enkens hus ble stukket i brann for å skjule spor. Politiet kan ikke love en rask oppklaring, men har håp om å løse drapsmysteriet.

Over 4000 navn ligger i politiets materiale. Nærmere 2000 personer har avgitt hårprøve, over halvparten av disse er analysert.

Vitner har observert personer ved Bendiktsens hus som politiet ennå ikke kjenner identiteten til.

Nye tips

- Den siste tida har det kommet inn nye tips, og vi ser nå på dette materialet, sier politiinspektør Frode Karlsen ved Senja politidistrikt til Dagbladet.

I brannruinene fant etterforskerne i fjor høst et biologisk spor som kan felle drapsmannen. Det er bakgrunnen for at politiet har gjennomført norsk kriminalhistories mest omfattende hårsjekk.

- Løsningene kan ligge allerede i neste hårprøve, eller det kan være andre opplysninger som fører oss til gjerningsmannen. Men vi er også realister, og det er ikke gitt at saken blir oppklart, framholder Karlsen.

Mystisk mann

Ennå vil det gå flere måneder før Rettsmedisinsk Institutt har sjekket alle hårprøver mot DNA-profilen til funnet på åstedet. Hårprøvene har vært politiets heteste spor, og det blir en stor skuffelse både for etterforskere, pårørende og lokalsamfunnet dersom analysene ikke fører til at drapsgåten blir løst.

Et vitne har forklart politiet at han mener han så drapsmannen komme opp stien fra Bendiktsens hus like før brannen i hennes hus brøt ut. Vitnet sier anonymt til Troms Folkeblad at han er sikker på at han så drapsmannen.

Personen framsto uflidd og nervøs, med ustødig gange. Vitnet, som bor på Sjøvegan, er sikker på at personen ikke tilhørte lokalmiljøet.

Fikk forsprang

Politiet vet ennå ikke hvem den ukjente mannen er. Han er en av de tre ukjente som politiet nå ønsker flere opplysninger om.

Etterforskningen av Sjøvegan-drapet har så langt kostet rundt seks millioner kroner.

Brannen ble først etterforsket som en tragisk husbrann. Først da liket ble obdusert, ble det klart at kvinnen var drept før brannen brøt ut. Gjerningsmannen fikk derfor et stort forsprang på politiet, samtidig som åstedet var så utbrent at det var vanskelig å finne spor.