Vitne så Tina ved BMW

STAVANGER (Dagbladet): Tina Jørgensen (20) ble sett ved en BMW like før hun ble slått i hjel - natt til søndag 24. september. Kriminalsjef Bjørn Andersen bekreftet seint i går kveld at etterforskningen har tatt en dramatisk vending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 16-tida i går hadde politiet i Stavanger lite nytt å fortelle om etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Men mens kriminalsjef Bjørn Andersen og politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen orienterte media, fikk politiet et nytt tips.

Et tips som kan være gjennombrudd i drapsetterforskningen.

I går kveld meldte det seg et nytt vitne til politiet i Stavanger. Vitneobservasjonen ble sammenholdt med den taktiske etterforskningen og fikk ledelsen ved Stavanger politidistrikt til umiddelbart å gå ut med en ny etterlysning.

Identisk

- Natt til søndag 24. september er det observert en mørk BMW personbil i området Sølyst/Grasholmen i Stavanger. I tilknytning til bilen er det gjort en observasjon av en ung lyshåret kvinne, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Dagbladet får bekreftet at politiet nå tror denne kvinnen er identisk med Tina Jørgensen.

- Jeg vil ikke kommentere om dette er begynnelsen på et gjennombrudd i jakten på drapsmannen, sier Bjørn Andersen.

Etter hva Dagbladet erfarer er politiet i Stavanger rimelig sikker på at den lyshårede kvinnen er identisk med Tina Jørgensen, som forrige torsdag ble funnet slått i hjel og dumpet i en kum ved Bore kirke på Jæren.

BMW-en

Allerede i de første dagene etter at Tina Jørgensen forsvant i september fikk politiet meldinger om en BMW, som flere vitner hadde sett.

Men først i går kveld - etter at et nytt vitne hadde meldt seg - besluttet etterforskningsledelsen at de umiddelbart var nødt til å etterlyse bilen.

- Hvor mange personer var det i bilen?

- Av etterforskningsmessige grunner vil vi ikke si noe mer enn at vi etterlyser en mørk BMW personbil, og at det er gjort observasjoner av en ung lyshåret kvinne i tilknytning til bilen, sier Bjørn Andersen.

Dagbladet får bekreftet av kilder i politiet at etterforskerne vet betydelig mer om bilen og dem som var i BMW-en enn det politiet vil gå ut med.

Viktig informasjon

Kriminalsjefen innrømmer overfor Dagbladet at det er av stor betydning å få klarhet i rollen til BMW-en, i forhold til drapet på den 20 år gamle stavangerkvinnen.

- Tror dere at vitner klarer å huske om de har sett en mørk BMW i området Sølyst/Grasholmen nå, seks uker etter at Tina ble drept?

- De som har kjørt bilen vil huske det, sier Bjørn Andersen.

Han ønsker ikke å si mer om muligheten for å identifisere den etterlyste bilen.

Selv om Andersen er svært tilbakeholden med opplysninger, får Dagbladet bekreftet fra kilder i politiet at observasjonen av BMW-en er et svært viktig tips og kan være faktoren som avslører drapsmannen.

- Ingen kommentarer, sier Andersen.

Optimistisk politi

Hvorfor politiet ikke tidligere har ansett BMW-en - som flere vitner har fortalt om - som interessant er ukjent. Men det er åpenbart at den siste utviklingen i saken gjør at politiet i Stavanger er betydelig mer optimistisk, enn de var bare noen timer før de fikk kontrollert det nye tipset opp mot den taktiske etterforskningen.

Andersen ville seint i går kveld ikke svare på spørsmål om personer i Tinas bekjentskapskrets disponerte en BMW. Kriminalsjefen ville heller ikke si noe om politiet er kjent med eventuelle piratdrosjer som passer til beskrivelsen.