Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne skal avsløre Eklund

Anders Eklund hevder drapsoffer hadde frivillig sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag blir Anders Eklund tiltalt for drap på Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31). Den 31 år gamle kvinnen ble funnet drept i Falun 4. juni 2000, men Anders Eklund tilsto ikke drapet før søndag 13. april i år.

I politiavhørene forklarer han at han møtte Pernilla mens han spiste hamburger. Den 42 år gamle trailersjåføren har sagt at han ville følge henne hjem, skriver Expressen.se.

- Frivillig sex

- Jeg kan ta følge med deg hjem, skal han ha sagt til Pernilla.

Så spør avhørslederen om hva som skjedde etter dette.

- Vi hadde frivillig sex.

Men dette stemmer ikke ifølge Expressen.se. Når rettssaken starter førstkommende mandag vil aktor føre flere vitner.

En 24 år gammel kvinne vil vitne om at hun så at Eklund tok kvelertak på den 31 år gamle kvinnen.

TILTALEN KOMMER I DAG: I dag blir Anders Eklund 842) tiltalt for to drap, overgrep mot barn og to voldtekter. FotoEXPRESSEN
TILTALEN KOMMER I DAG: I dag blir Anders Eklund 842) tiltalt for to drap, overgrep mot barn og to voldtekter. FotoEXPRESSEN Vis mer

- Hun reagerte på at Pernillas ansikt var blodig. At hun kan fortelle at han tok kvelertak viser at han brukte makt mot henne, sier en kilde til Expressen.se

Detaljert beskrivelse

Kvinnens forklaring har ligget til grunn for fantomtegningen av drapsmannen som ble laget for åtte år siden.

- Hun beskrev ham veldig detaljert. Hun husker spesielt godt hengerumpa hans og den bare flekken på hodet, sier en kilde til den svenske avisen.

Under rettssaken vil ytterligere to vitner fortelle om det de så natt til 4. juni for åtte år siden. Det ene så at Pernilla gikk alene. Det andre vitnet, som observerte henne litt senere på natta så at hun ble forfulgt av en mann.

Funnet ved morens bolig

Pernilla ble funnet naken i et skogsområde et par hundre meter fra morens bolig. På buksene hennes ble det funnet DNA som kommer fra Anders Eklund.

- Det er ikke sæd. Det kan være spytt eller svette, sier en kilde.

image: Vitne skal avsløre Eklund

I avhør har Eklund ifølge Expressen.se forklart at han dyttet Pernilla over et rekkverk. Den svenske avisen skriver at hun ble utsatt for stump vold mot hodet, trolig fra en stein.

- Hun blødde mye, men døde av kraftig vold mot halsen. Det er ikke noe vanlig kvelertak med fingrene, men han har trykket med noe hardt. Det kan være en knyttneve eller en albue, sier en politikilde.

DREPT: Anders Eklund har innrømmet at han drepte ti år gamle Engla Höglund før han dumpet liket på en øde skogsvei.
DREPT: Pernilla Hellgren (31) ble drept natt til 4. juni 2000.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!