Vitne til Dagbladet: - Jeg filmet drapsmannen på Aksla-fjellet

Fanget gjerningsmannen (23) på film.

FUNNSTEDET: Et vitne var på sykkeltur her på Aksla-fjellet da vitnet sammen med to andre tilfeldigvis passerte mannen som nå er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FUNNSTEDET: Et vitne var på sykkeltur her på Aksla-fjellet da vitnet sammen med to andre tilfeldigvis passerte mannen som nå er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Et vitne filmet mannen (23) som har tilstått drapet på Anja Weløy Aarseth (21) da han befant seg på Aksla-fjellet hvor drapet fant sted.

Vitnet var ute på sykkeltur da han tilfeldigvis passerte 23-åringen et sted på Aksla-fjellet drapskvelden. Vitnet hadde et kamera festet på sykkelen sin.

Vitnet har overlevert filmen til politiet, og oppgir å ha vært inne til politiavhør.

Ser siktede tydelig Det bekrefter vitnet overfor Dagbladet. Vitnet hadde en kopi av videoen selv, men opplyser at filmen nå er slettet etter råd fra politiet.
Vitnet var ute og syklet sammen med to andre. De begynte sykkelturen i Fagerlia, ikke langt fra der bilen til Anja ble funnet.

- Det stemmer at jeg hadde et kamera som var satt på høyeste oppløsning. Det har god bildekvalitet, sier vitnet til Dagbladet.

- Ser du den nå drapssiktede mannen tydelig på videoen?

- Ja.

Flere vitner har beskrevet en mann som prøver å skjule ansiktet. Ifølge vitnet Dagbladet har snakket med skal ikke gjerningsmannen ha rukket å skjule ansiktet da han ble fanget opp av kameraet.

Vitnet vil ikke tid eller stedfeste opptaket overfor Dagbladet, men tror det var før drapet skjedde. 23-åringen gikk rolig, ifølge vitnet.

Ransforsøk DNA-funn har vært sentralt i etterforskningen. Men politiet har bekreftet at det finnes vitneobservasjoner av den drapssiktede 23-åringen.

Politiet mener at 23-åringen før drapet forsøkte å rane gatekjøkkenet Pluto. Siktelsen for ransforsøk var ifølge politiet basert på vitneobservasjoner.

Dagbladet har søkt politiadvokat Yngve Skovly. Sunnmøre politidistrikt opplyser at Skovly ikke ønsket å kommentere saken.

- Vi kommenterer ikke bevismateriale, sier informasjonsrådgiver Ann Camilla Bostad i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

HER BLIR HAN TATT: Her blir den drapssiktede 23-åringen pågrepet. Mannen er også filmet mens han var i byfjellet Aksla. Foto: Dagbladet-tipser
HER BLIR HAN TATT: Her blir den drapssiktede 23-åringen pågrepet. Mannen er også filmet mens han var i byfjellet Aksla. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer