Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne til Dagbladet i Brussel: - Vi er i sjokk

Tømmer alle de store EU-bygningene.

EVAKUERT: Yves Cordina ble evakuert fra EU-kommisjonsbygningen etter terrorangrepet i Brussel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
EVAKUERT: Yves Cordina ble evakuert fra EU-kommisjonsbygningen etter terrorangrepet i Brussel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): Dagbladets reporter i Brussel forteller at myndighetene nå evakuerer de store EU-institusjonsbygningene for folk en etter en, og militære styrker har tatt oppstilling i området rundt t-banestasjonen Maelbeek.

- Vi har fått beskjed om å evakuere, men vet ikke hvorfor, sier en av de som er på vei ut av bygningen til Dagbladet.

Yves Cordina fra Malta jobber i EU-kommisjonene, er blant de som ble evakuert kl 15, etter å ha fått beskjed om å holde seg på kontoret hele dagen.

- Rundt klokka 09.30 fikk vi beskjed om å holde oss på kontorene våre og forholde oss i ro. Vi ble henvist til å følge nyhetssendingene for å finne ut av hva som skjedde, sier Cordina til Dagbladet.

- Vi er i sjokk Laura Navagreckaite fra Litauen er tolk, og forteller at hun bruker Maelbeek-stasjonen hver dag.

TØMMER BYGNINGER: Belgisk politi vokter bygningen til EU-kommisjonen i Brussel som evakueres. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
TØMMER BYGNINGER: Belgisk politi vokter bygningen til EU-kommisjonen i Brussel som evakueres. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

- Det var fryktelig å høre nyhetene, vi er i sjokk, sier hun til Dagbladet.

Tirsdag formiddag ble Brussel rammet av nye terrorangrep. Først gikk det av to eksplosjoner på flyplassen rett utenfor sentrum, deretter ble det meldt om eksplosjon på en metrostasjon redt ved EU-hovedkvarteret.

20 personer ble drept i eksplosjonen ved metrostasjonen Maelbeek, opplyser ordfører i Brussel Yvan Mayeur. Ytterligere 106 personer ble såret her, hvorav 17 av dem alvorlig.

I angrepet mot Zaventem lufthavn ble 14 personer drept, mens 92 ble såret, opplyser brannvesenet.

Mistenker IS Det var i etterkant av eksplosjonene ved på flyplassen utenfor Brussel at det kom rapporter om eksplosjoner på metrostasjonen Maelbeek.

Belgiske myndighetene har bekreftet at de to eksplosjonene på flyplassen var forårsaket av selvmordsbomber, og selv om ingen foreløpig har tatt på seg ansvaret for aksjonene, så er det flere som melder at det etter all sannsynlighet er IS eller IS-relaterte grupper som står bak.

Hele Norges coronakart