Vitne til Dagbladet i Brussel: - Vi er i sjokk

Tømmer alle de store EU-bygningene.

EVAKUERT: Yves Cordina ble evakuert fra EU-kommisjonsbygningen etter terrorangrepet i Brussel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
EVAKUERT: Yves Cordina ble evakuert fra EU-kommisjonsbygningen etter terrorangrepet i Brussel. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): Dagbladets reporter i Brussel forteller at myndighetene nå evakuerer de store EU-institusjonsbygningene for folk en etter en, og militære styrker har tatt oppstilling i området rundt t-banestasjonen Maelbeek.

- Vi har fått beskjed om å evakuere, men vet ikke hvorfor, sier en av de som er på vei ut av bygningen til Dagbladet.

Yves Cordina fra Malta jobber i EU-kommisjonene, er blant de som ble evakuert kl 15, etter å ha fått beskjed om å holde seg på kontoret hele dagen.

- Rundt klokka 09.30 fikk vi beskjed om å holde oss på kontorene våre og forholde oss i ro. Vi ble henvist til å følge nyhetssendingene for å finne ut av hva som skjedde, sier Cordina til Dagbladet.

- Vi er i sjokk Laura Navagreckaite fra Litauen er tolk, og forteller at hun bruker Maelbeek-stasjonen hver dag.

- Det var fryktelig å høre nyhetene, vi er i sjokk, sier hun til Dagbladet.

Tirsdag formiddag ble Brussel rammet av nye terrorangrep. Først gikk det av to eksplosjoner på flyplassen rett utenfor sentrum, deretter ble det meldt om eksplosjon på en metrostasjon redt ved EU-hovedkvarteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer