Vitne til en henrettelse

Det mest skremmende var hvor lite opplevelsen rystet meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg har overvært en henrettelse i USA. Det mest skremmende var hvor lite opplevelsen rystet meg.

Carl H. Chichester ble henrettet i Virginia 13. april 1999. Etter å ha skrevet artikler om amerikanernes holdning til dødsstraff i seks år, mente jeg det var på tide å se hva jeg skrev om. Artikkelen ble første gang publisert i Vi Menn:

Greensville Correctional Center ligger rett utenfor småbyen Jarratt. Her holder 3.3000 innsatte til i en moderne anstalt med barberbladskarp piggtråd rundt. Et flertall soner alvorlige forbrytelser under strengeste og nest strengeste sikkerhetsregime. I tillegg huser fengselet delstaten Virginias eneste dødskammer.

Hit kommer den dømte tre til fire dager før henrettelsen og etter å ha brukt opp sine aller fleste muligheter til utsettelse og anke. Selv kommer jeg med bil fra hovedstaden Washington, snaut tre timers kjøring lengre nord. Jeg har søkt om, og blitt godtatt som, medievitne til Carl Hamilton Chichesters siste ti minutter.

Klokka 18.35: Ankommer fengselet 25 minutter i forkant, for sikkerhets skyld. Jeg er litt nervøs, men hyggelige fengselsbetjenter tar brodden av uroen med vennlig hjelpsomhet. De slipper meg gjennom bommen på den smale blindveien etter å ha sjekket to id-kort og peker meg videre til parkeringsplassen utenfor administrasjonsbygget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer