Vitne til lokalavis: - Hørte rop og skrik fra brua

Natta da 33-årig kvinne døde i Brevik.

FUNNET DØD: Den 33-årige kvinnen ble funnet død i vannet nær Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FUNNET DØD: Den 33-årige kvinnen ble funnet død i vannet nær Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natta da en 33-årig kvinne døde ved Breviksbruka i Telemark, skal et vitne ha hørt rop og skrik fra brua. Det skriver Telemarksavisa i dag.

Avisa utdyper ikke nærmere hvem dette vitnet er, eller nøyaktig klokkeslett for de angivelige lydene fra brua. Vedkommende skal ha meldt seg for politiet.

- Jeg vil ikke gå nærmere inn på kildebruken her, utover at opplysningene ble funnet troverdige nok til å settes på trykk, sier TAs nyhetsredaktør Ørjan Madsen til Dagbladet.

Politiet avviser å kommentere opplysningene overfor Dagbladet i formiddag.

Endret forklaring En politimann i 40-årsalderen er siktet for falsk forklaring etter at han først forklarte at han ikke hadde vært på brua da kvinnen døde natt til 3. august. I går snudde han og innrømmet at han var til stede.

- Han prøvde å forhindre henne i å ta livet sitt, sier hans forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

Advokaten opplyser at han ikke er kjent med den angivelige ropingen og skrikingen fra brua, og at det ikke har vært tema under avhørene med klienten.

Den avdøde kvinnens familie er kritiske til at politimannen befant seg på åstedet, men valgte ikke å varsle nødetatene om dødsfallet.

- Hun kunne vært i live da han forlot stedet, sier 33-åringens mor til Dagbladet.

- Fikk sjokk Politimannen forklarer at han gikk inn i sjokk etter opplevelsen, og at han dro hjem, der han bestemte seg for å lyve om nattas hendelse.

- En liten løgn vokste og ble til en stor en. Til slutt ble det vanskelig for ham å snu, sier advokat Lie.

Mannen i 40-åra og den avdøde kvinnen hadde vært på samme fest, og slo følge på hjemveien. Politimannen forklarte imidlertid først at de hadde skilt lag før de kom til Breviksbrua - men overvåkingsbilder motbeviser dette, og han endret altså forklaring i går.

Det er Vestfold politidistrikt som etterforsker saken, og i dag må de bestemme seg for enten å løslate den siktede eller begjære fengsling. I går opplyste politiadvokat Lise Dalhaug at de vurderte en utvidelse av siktelsen. Politiet holder pressekonferanse om saken klokka 14.

FILMET: Politimannen og den avdøde kvinnen ble filmet av overvåkingskamera, på et tidspunkt da de ifølge den siktedes første forkaring hadde skilt lag. Faksimile: TELEMARKSAVISA (GJENGITT MED TILLATELSE)
FILMET: Politimannen og den avdøde kvinnen ble filmet av overvåkingskamera, på et tidspunkt da de ifølge den siktedes første forkaring hadde skilt lag. Faksimile: TELEMARKSAVISA (GJENGITT MED TILLATELSE) Vis mer