Vitne til skytingen: - Hørte flere kraftige smell og så en bil forlate stedet i høy hastighet

To skutt i en leilighet på Fjellhamar i natt.

SKYTING: Flere skudd ble avfyrt gjennom et vindu i en leilighet på Fjellhamar på Lørenskog. En mann og en kvinne ble truffet av skuddene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
SKYTING: Flere skudd ble avfyrt gjennom et vindu i en leilighet på Fjellhamar på Lørenskog. En mann og en kvinne ble truffet av skuddene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJELLHAMAR/OSLO (Dagbladet): I natt ble en mann og en kvinne skutt i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog.
​(Fortsetter under kartet)

Romerikes Blad (RB) har fått opplyst at de fornærmede er alvorlig, men ikke kritisk skadd. De to fikk førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus. De var ved bevissthet da de ble hentet av ambulanse.

Flere kraftige smell

Dagbladet har vært i kontakt med Tony Vengel, styreleder i boligsameiet, der skytingen fant sted.

- Ved ettida i natt hørte jeg flere stemmer utenfor. Deretter hørte jeg flere kraftige smell. Jeg kikket ut av vinduet og så en bil forlate stedet i høy hastighet, sier Vengel, som selv bor i første etasje i blokka.

HØRTE SKUDD: Styreleder i boligsameiet, Tony Vengel hørte skuddene og så bilen som kjørte i stor hastighet fra åstedet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
HØRTE SKUDD: Styreleder i boligsameiet, Tony Vengel hørte skuddene og så bilen som kjørte i stor hastighet fra åstedet Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Kort tid etter kom politi og ambulanse til stedet.

- Jeg skjønte at det var skudd jeg hørte, sier Vengel.

Han forteller at leiligheten der skytingen skjedde leies ut og at det har vært tilløp til «småbråk» fra leiligheten ved flere anledninger.

Leiligheten ligger i første etasje ut mot en gangvei. Ved ettida i natt har en eller flere personer stått på gangveien og skutt inn mot det lukkede stuevinduet, hvor det oppholdt seg sju personer.

Onsdag formiddag er krimteknikere på stedet og gjør undersøkelser.

Flere kulehull

Til NTB opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt at de ikke har noen formening om hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om.

Bilder fra stedet viser flere synlige kulehull i vinduet til leiligheten i første etasje. Politiets innsatsleder, Knut Hammer, opplyser at skuddene er avfyrt på kloss hold på utsida av leiligheten.

- Vi har så langt funnet fem kulehull, sier Hammer til RB.

KULEHULL: Flere skudd ble avfyrt gjennom dette vinduet på Fjellhamar. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
KULEHULL: Flere skudd ble avfyrt gjennom dette vinduet på Fjellhamar. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Ifølge avisa tyder politiets funn av skuddhylser på utsida på at det er skutt med en håndholdt pistol, og at gjerningspersonen eller -personene var ute av bilen da skuddene ble avfyrt.

- Det var totalt sju personer i leiligheten: seks voksne og ett barn. Det er en voksen mann og en dame som er truffet. Det ble startet førstehjelp på stedet, sier Hammer.

Gjengoppgjør

Ifølge NTB sier operasjonsleder Skaftnes at politiet mistenker at hendelsen kan være en del av et gjengoppgjør, men at det er for tidlig å konkludere.

- Ja, ut fra måten dette er gjort på. Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sier Skaftnes til NTB.

UNDERSØKELSER: Politiet gjør undersøkelser etter at to personer ble skutt i en leilighet på Fjellhamar på Lørenskog, natt til onsdag. Her er det markert tomhylser. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
UNDERSØKELSER: Politiet gjør undersøkelser etter at to personer ble skutt i en leilighet på Fjellhamar på Lørenskog, natt til onsdag. Her er det markert tomhylser. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Til Dagbladet forteller Skaftnes derimot at det ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om et gjengoppgjør, og at de holder alle muligheter åpne.

Han forteller også at de har tatt inn en rekke personer til avhør. Disse skal ifølge Skaftnes ha blitt kalt inn etter vitneobservasjoner.

- De som avhøres har vært involvert i hendelsen på en eller annen måte, forteller han.

Skyting på Stovner

Tirsdag kveld fikk politiet i Oslo inn meldinger om mulig skyting på Stovner. På spørsmål om de mistenker at det kan ha vært en sammenheng mellom disse to hendelsene, svarer de at de foreløpig ikke gjør det, og etterforsker sakene isolert.

Oslo-politiet vil heller ikke konkludere om skudd har blitt avfyrt eller ikke.

- Vi har funnet tomhylser i nærområdet, men vi har ikke konkludert med at det kan stamme fra smellene, sier Line Skott og forklarer at den kan dreie seg om gamle hylser, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Line Skott.

Dagbladet har vært i kontakt med to uavhengige kilder som skal ha hørt skytingen. Den ene sier at han i tillegg skal ha vært i nærheten og sett det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer