SLOSSING: 23 personer som bodde på Nordbybråten transittmottak i Våler i Østfold  ble skadd, blant dem en elleve år gammel gutt, da flere utenforstående personer bevæpnet med bl.a. jernstenger og kniver tok seg inn på mottaket. Fem tsjetsjenere ble pågrepet.
Foto Kyrre Lien / SCANPIX
SLOSSING: 23 personer som bodde på Nordbybråten transittmottak i Våler i Østfold ble skadd, blant dem en elleve år gammel gutt, da flere utenforstående personer bevæpnet med bl.a. jernstenger og kniver tok seg inn på mottaket. Fem tsjetsjenere ble pågrepet. Foto Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Vitne til slåsskamp ble banket opp

Et av vitnene etter angrepet på Nordbybråten asylmottak i Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av vitnene etter angrepet på Nordbybråten asylmottak i Østfold i fjor sommer ble mandag kveld angrepet og banket opp.

Den tsjetsjenske mannen ble funnet forkommen og med hodeskader utenfor asylmottaket i Vestby mandag kveld. Han skal angivelig ha blitt banket opp av fire menn. Han var utstyrt med voldsalarm som er knyttet til politiet i Østfold.

Operasjonsleder Børge Læge i Follo politidistrikt sier til Østlandets Blad at mannen ble funnet noen hundre meter fra stedet da politiet rykket ut etter at voldsalarmen ble utløst.

Angrepet settes i sammenheng med at mannen har vitnet i rettssaken der sju tsjetsjenske menn sitter tiltalt for å ha brutt seg inn og slått ned over 20 kurdere på Nordbybråten asylmottak i Våler i Østfold den 24. juli i fjor sommer. Flere av vitnene i saken har opplevd å bli truet.

- Hans forklaring i retten skal ha vært motiv for at han ble angrepet, sier påtaleansvarlig etter angrepet i Våler i fjor, politiadvokat kåre Solvoll i Østfold politidistrikt, til Aftenposten.no.

Mannen i 20-årene var tirsdag utskrevet fra sykehus. Ingen personer var tirsdag ettermiddag pågrepet for overfallet.

(NTB)