Vitne utpekte morder i Natal

Eiendomsmekleren som var sammen med nordmannen (34) da han ble drept i Natal i Brasil torsdag, pekte i avhør i går ut den ene av de tre gjerningsmennene fra bilder i politiets arkiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Eiendomsmekler Francisco do Nascimento Chaves, også kjent som «Gustavo», satt i avhør hos politiet i Natal fram til i går ettermiddag før han kunne dra hjem.

I avhøret gjenkjente han blant bilder i politiets arkiv ansiktet til én av de tre som angrep nordmannen og drepte ham med tre kuler i hodet.

Dette opplyste i går kveld Cesario Martins fra 15. politistasjon i Natal, som ligger på Ponta Negra, nær åstedet for drapet på nordmannen.

Gikk til motverge

- Politiet ønsker ikke å oppgi identiteten til mistenkte av hensyn til vår etterforskning, sa Cesario Martins i går kveld norsk tid. Gustavo fortalte politiet at han og eiendomsinvestoren torsdag først var innom et motell nær åstedet for drapet for å spørre etter et armbåndsur som en venn av nordmannen hadde mistet der. Deretter dro de til Rua Irmcos Platinik hvor de skulle se på ei tomt. Eiendomsmekleren la merke til tre personer som oppholdt seg der, og han syntes de så mistenkelige ut, fortalte han til politiet. Et øyeblikk etterpå angrep de. Nascimento oppfordret nordmannen til å gi fra seg alt de ba om. Men 34-åringen satte seg til motverge.

Ukjent motiv

34-åringen ble skutt i hodet med tre kuler og døde, mens eiendomsmekleren ble liggende stille på bakken. De tre antatte ranerne mislyktes og stakk så av til fots, uten å få med seg noen verdier. Trolig fordi de var redde for at skuddene hadde varslet folk i området, ifølge eiendomsmeklerens forklaring. Penger, fotoapparat og mobiltelefon lå igjen. Politiet vil så tidlig i etterforskningen ikke trekke fram noe motiv for drapet. Men dersom det eneste øyenvitnets forklaring skal legges til grunn, ser det ut som et mislykket ransforsøk med dødelig utgang. De to kjente hverandre godt, og nordmannen hadde tidligere blant annet kjøpt ei tomt av Nascimento. Etter drapert måtte Nascimento, i en tilstand av sjokk, bringes til lege med sykebil, ifølge politiet. Sjefen for politiet i Natal, Elias Nobre, utnevnte i går ettermiddag Ben-Hur Medeiro som særskilt sjefetterforsker for dette drapet. Medeiro uttalte at han ville sette i gang snarest. Politiet håpte i går kveld på å kunne gå til snarlige pågripelser, men den utpekte mistenkte var fortsatt på frifot i går kveld.

DREPT: Eiendomsmekleren som var sammen med den drepte nordmannen satt i går i avhør, og har utpekt en av de tre gjerningsmennene. Politiet vil foreløpig ikke trekke fram noe motiv for drapet.