Vitne ville kjøpe Tinas bil

STAVANGER (Dagbladet): Sist søndag - tre dager etter at liket av Tina Jørgensen ble funnet, ble Tinas familie kontaktet av et av de rundt 60 vitnene som er avhørt av politiet: Vedkommende ville kjøpe Tinas bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tina Jørgensens sølvgrå Golf blir nå undersøkt av kriminalteknikere - 38 dager etter at den 20 år gamle kvinnen forsvant.

- Vi har tatt inn Tina Jørgensens bil for å foreta en kriminalteknisk undersøkelse av kjøretøyet, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

- Hvorfor skal kriminalteknikerne saumfare Tinas bil nå, seks uker etter at hun forsvant?

- Innhentingen av bilen er et rutinemessig skritt i etterforskningen, er det eneste Torbjørn Knutsen vil si.

Ut over det at politiet bekrefter at bilen er tauet inn, og at det er rutine i en drapssak, ønsker politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen ikke å kommentere at politiet nå har beslaglagt Tinas Golf.

Tidligere undersøkt

Dagbladet får bekreftet at tjenestemenn fra Stavanger politidistrikt tidligere har undersøkt bilen til Tina. Men det skjedde mens den 20 år gamle kvinnen var savnet - altså før Tinas forsvinning ble en drapssak.

Politiet fant da ingen spor i bilen som kunne settes i forbindelse med at Tina var meldt savnet.

Situasjonen er nå annerledes, fordi etterforskerne sitter med tekniske spor som kan knyttes direkte til drapshandlingen, samtidig med at politiet både har funnet drapsstedet og kummen hvor Tina var gjemt.

Ved 17.30-tida i går dukket kriminaltekniker Arvid Næss fra teknisk avdeling ved Stavanger politidistrikt opp på Sølyst i Stavanger, ved garasjeanlegget hvor Tinas bil har stått parkert.

Kort tid etter kom en inntauingsbil fra Viking.

Bilen ble umiddelbart tauet inn og står nå i garasjen på politihuset i Stavanger.

Tina Jørgensen eide en sølvgrå Golf GL, 1989-modell, med registreringsnummer AX-55623.

Bilen har stått parkert i garasjeanlegget ved leiligheten på Sølyst, siden Tina ble meldt savnet om kvelden søndag 24. september.

Ville kjøpe bilen

I går kveld fikk Dagbladet bekreftet at et av de rundt 60 vitnene som har vært avhørt av politiet, sist søndag - bare tre dager etter at Tina ble funnet drept i kummen ved Bore kirke - forsøkte å kjøpe bilen.

Det kan både være tips fra publikum og resultat av politiets taktiske etterforskning som er årsaken til at kriminalsjef Bjørn Andersen og politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen i går besluttet å taue inn Tinas bil.

SAUMFARES: Politiet hentet i går ettermiddag bilen til Tina Jørgensen. Den skal nå undersøkes av kriminalteknikere.