Vitner: - Sjåføren banket ØvergårdSjåføren: - Jeg hjalp ham på beina

To vitner som ble innkalt i all hast mandag kveld, har forklart at de så drosjesjåføren løpe etter en flyktende Johnny Øvergård. De skal videre ha sett sjåføren gi kunden juling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FROGNER: Samtidig som de to vitnene meldte seg og ble hasteinnkalt til avhør ved politistasjonen i Lillestrøm, satt drosjesjåføren i et seks timer langt avhør i nabobygda Sørumsand.Da vitnene var ferdige, besluttet politiet å sikte sjåføren for legemsbeskadigelse med døden til følge. To vitner i bil - en ung kvinne og en mann - skal ha passert drosjebilen ved Brusletta på Frogner litt før kl. 02.30 natt til søndag, hvilket stemmer overens med spor som viser at turen fra Oslo til Frogner ble betalt med Øvergårds eget kredittkort litt før.

Slåsskamp

Vitnene skal ha forklart at de observerte en gryende slåsskamp mellom en drosjesjåfør og hans kunde.

De skal først ha sett at begge bildørene foran sto vidåpne, og det var tydelig at to personer hadde løpt ut fra bilen. Vitnene skal ha oppfattet at kunden løp foran og at sjåføren løp bak og innhentet ham. Det skal ha kommet til en slåsskamp der den synlig berusede kunden var den underlegne. Sjåføren skal ha vært den aggressive. Vitnene skal ha oppfattet situasjonen som truende for kunden (nå avdøde Øvergård), og vurderte å ringe politiet.

- Hjalp ham på beina

De kjørte imidlertid bort og bestemte seg for ikke å kontakte politiet. Hvilket de heller ikke gjorde før TV-nyhetene mandag kveld fortalte at en 43 år gammel mann var død etter en drosjetur til Frogner.Den siktede drosjesjåføren (35) håper at videokameraet som er montert i drosjen skal bidra til å renvaske ham for siktelsen om legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktede har erkjent at han kranglet med avdøde Johnny Øvergård.

- Det ble krangling og håndgemeng. Men jeg hjalp også den meget berusede passasjeren på beina, forklarer 35-åringen.Han har i flere år bodd i Sverige, og er svensk statsborger. De tre siste åra har han kjørt drosje for Oslo Taxi.

Dagbladet kjenner innholdet i 35-åringens forklaring:

- Jeg plukket passasjeren opp ved Aker Brygge i Oslo. Han skulle til Frogner. Det var vanskelig å begynne og avslutte oppdraget. Mannen var nemlig sterkt beruset, hevder drosjesjåføren, som tilføyer at det oppsto krangel om regningen.

Dette skjedde like etter klokka 02.30 natt til søndag. Johnny Øvergård ble funnet bevisstløs utenfor boligblokka der han bodde. To venninner oppdaget ham og tilkalte ambulanse klokka 2.50.

Etterlyser passasjer

Drosjesjåføren sier han kjørte fra stedet da han så passasjeren stabbe seg ned mot blokka sjåføren trodde han skulle til.

- Jeg kjørte deretter fra stedet, og fikk en ny tur ved Skedsmokorset - til Gjerdrum, forklarer drosjesjåføren.

Turen er imidlertid ikke registrert på drosjen. Politiet etterlyser derfor passasjeren.

35-åringen samtykket i går til én ukes varetektsfengsling. Hans forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier til Dagbladet at hun tror siktede blir løslatt.

- Min klient har samtykket til én ukes varetekt fordi han regner med å bli sjekket ut. Jeg tror siktelsen blir frafalt, sier Lærum.

Øvergård døde av omfattende hodeskader mandag ettermiddag. Klemskader på hofta tyder på at han er overkjørt av en bil.