Vitner: - Skytedesperadoen i Malmö har mørke klær og briller

Flere vitner har meldt seg. Nicolas (18) peker ut stedet der han møtte den antatte skytteren.

KAN HA SETT SKYTEDESPERADO: Her peker Nicolas ut stedet der den svartkledde mannen sto. Foto: Ulf Ryd/Expressen
KAN HA SETT SKYTEDESPERADO: Her peker Nicolas ut stedet der den svartkledde mannen sto. Foto: Ulf Ryd/ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MALMÖ/OSLO (Dagbladet): I går kveld ble ytterligere to personer skutt i Malmö. De to kvinnene bodde i et nabolag med høy andel av svensker med annen etnisk bakgrunn - og politiet tror da også at skytteren jakter bevisst på mennesker med mørk hud.

18-åringen Nicolas bor tvers ovenfor de to kvinnene. Han sier til Expressen at han trolig så skytteren kort tid før han åpnet ild.

- Hunden hørte en lyd i trappa, så jeg tittet ut gjennom kikkehullet i døra mi. Der sto det en helt svartkledd mann, sier han.

Tittet inn Han slukket lyset for å se bedre.

- Da jeg så ut sto mannen og tittet rett inn i leiligheten vår. Han merket da at jeg var der - da stakk han. Jeg ble skremt, forteller en preget 18-åring.

Og like etter hørte han et smell.

Der og da forsto ikke Nicolas hva som hadde skjedd. Men da ei venninne fortalte at to naboer var blitt skutt, skjønte Nicolas at han trolig hadde sett skytteren inne i bygget.

Hadde briller Også andre vitner mener de så mannen kort tid før de to kvinnene ble skutt. De er samstemte om at mannen var mørkt kledd.

MASSIV POLITIJAKT: Fellestrekket for alle de 16 skyteepisodene er at ofrene er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
MASSIV POLITIJAKT: Fellestrekket for alle de 16 skyteepisodene er at ofrene er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

- Jeg møtte en mann i halvlang, mørk jakke og briller, forteller en 39-årig nabo overfor Expressen.

De to kvinnene ble skutt gjennom kjøkkenvinduet, der et markert kulehull i dag står som et symbol på den tilsynelatende helt meningsløse volden.

Politiet har fra før kartlagt at flesteparten av de totalt 16 skyteepisodene siden Trez West Persson ble skutt og drept 10. oktober i fjor ble utført med samme våpen.

Vitnene i Malmö har avgitt forklaring til politiet, som nå forsøker å sirkle inn den mørkkledde våpendesperadoen - som tilsynelatende har et innbitt hat mot mennesker med mørk hud.

SKUTT GJENNOM KJØKKENVINDUET: Her er kulehullet etter det tilsynelatende helt uprovoserte angrepet på to kvinner i Malmö i går kveld. Foto: Ulf Ryd/Expressen
SKUTT GJENNOM KJØKKENVINDUET: Her er kulehullet etter det tilsynelatende helt uprovoserte angrepet på to kvinner i Malmö i går kveld. Foto: Ulf Ryd/Expressen Vis mer