STOR AKSJON: Politiet er på plass med store mannskaper i boligfeltet i Morvik. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
STOR AKSJON: Politiet er på plass med store mannskaper i boligfeltet i Morvik. Foto: LEIF STANG/DAGBLADETVis mer

Vitner: - Vi har hørt skudd

Væpnet politi omringer hus i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MORVIK/OSLO (Dagbladet): Bergens-politiet bekrefter overfor Dagbladet at det er en væpnet aksjon på gang i bydelen Åsane i Bergen.

Vitner på stedet forteller til Dagbladet at de har hørt skudd.

Ifølge BT.no har de omringet et hus der en mann skal ha blitt sett med våpen.

- Vi er på plass i Morvikbotn. Vi vurderer det slik at det er fare for offentligheten, sier Preben Wallestad, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.

Ifølge TV 2 Nyhetenes opplysninger skal mannen flere ganger ha kommet ut på terrassen og pekt på politibilene med noe som ser ut som et kraftig håndvåpen. En av gangene skal han ha vært iført det vitnene tror er ei paintballmaske.

Wallestad understreker at det er snakk om et «psykiatritilfelle». Ifølge BT.no er gatebelysningen og strømmen slokket i næromådet, og naboene bedt om å holde seg inne.

Meldingen kom inn til politiet klokka 19.10. Ifølge BA.no kom det inn flere samtidige bekymringsmeldinger fra folk i nabolaget. Det vites foreløpig ikke om mannen er alene i huset eller ei, men naboer TV 2 Nyhetene har snakket med, er rimelig sikre på at det ikke befinner seg flere der inne.

Ifølge TV 2 Nyhetene startet det hele med at en ambulanse ankom adressen i Morvik i 19-tida, etterfulgt av en politibil 20 minutter seinere.

Dagbladet kommer med mer.