Vitner bekrefter voldsepisoder

Politiet har snakket med flere personer som bekrefter at trippeldrapsmannen Geir Kaldahl har brukt vold før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Dagbladet skrev i dag at trippeldrapsmannen har vært involvert i flere voldssaker, både i utlandet og hjemme. Vitner har bekreftet flere av historiene for politiet i dag.

- Gjennom media og vitneavhør er vi blitt gjort oppmerksomme på at drapsmannen har vært involvert i voldsepisoder i utlandet. Vi har rettet en forespørsel til Kripos om dette, men har ennå ikke fått svar på henvendelsen, sier påtaleleder ved Vestfold politidistrikt, Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.no.

Politiet framholder fortsatt at mannen ikke er registrert i norsk strafferegister.

- Alkoholpåvirket

Flere kilder Dagbladet.no har snakket med beskriver drapsmannen som innesluttet, og sier at han ofte ble voldelig når han drakk.

- Det synes som at han var alkoholpåvirket, men dette får vi ingen endelig bekreftelse på før obduksjonsrapporten er klar, sier Sakrisvold.

Han forteller at flere vitner hevder å ha sett Kaldahl drikke av en spritflaske inne på bensinstasjonen der han også avfyrte skudd. Politiet har funnet en spritflaske ved siden av liket til drapsmannen på jordet der han skjøt seg selv.

- Det luktet alkohol av flaska, men jeg avventer som sagt den endelige obuskjonsrapporten før vi konkluderer, sier Sakrisvold.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet å foreligge i morgen.

Denne vil forhåpentlig også bringe klarhet i dødsårsaken til drapsmannens far, Gunnar Kaldahl (79), og samboeren Tone Kristin Ueland (45), som ble drept i huset utenfor Sandefjord.Politiet har foretatt et 20-talls avhør og mener nå å ha kartlagt hendelsesforløpet, men av hensyn til videre etterforskning vil de ikke gi noen detaljer fra etterforskningen.

Gjerningsmannens søster, som er hans eneste gjenlevende slektning, har fått tilbud om bistandsadvokat.

Får hjelp

I ettermiddag sendte Sykehuset i Vestfold ut en pressemelding, der de gjorde rede for tilstanden til de to personene som ble knivstukket på Nøtterøy.

- Kvinnen og mannen behandles for henholdsvis hals/nakkeskader og håndskader etter episoden. Det er foreløpig uvisst hvor lenge de to vil bli liggende ved Sykehuset i Vestfold. Tilstanden deres er stabil.

- Begge pasientene er tilbudt hjelp fra et psykiatrisk kriseteam. De ønsker nå mest mulig ro etter den tragiske hendelsen som har skjedd, og ber om at pressen ikke benytter private bilder.

Vitner bekrefter voldsepisoder