Vitner beskriver slagsmålet på Deichmanske bibliotek

Det var mye blod, sier kursarrangør Jon Sigve Skard til Dagbladet.

SENDT TIL LEGEVAKTA: Politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld. Her er Bård Frantzen (34), tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme, som kommer blodig ut fra biblioteket. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
SENDT TIL LEGEVAKTA: Politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld. Her er Bård Frantzen (34), tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme, som kommer blodig ut fra biblioteket. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Deichmanske biblioteket var stengt for vanlige besøkende, men åpent for personer som har leid rom til aktiviteter, da et blodig slagsmål mellom avhoppere fra SOS Rasisme og Tjen Folket på den ene siden, og nåværende medlemmer av Tjen Folket, startet torsdag kveld.

Hørte rop om hjelp I et av seminarrommene i bibliotekets første etasje var en gruppe personer fra Ung fortellerscene på kurs. Jon Sigve Skard ble vitne til slagsmålet.

- Jeg holdt et kurs for ung fortellerscene den kvelden. Vi hadde akkurat startet, da vi hørte lyder og flere høye rop om hjelp fra naborommet og kjøkkenet.

- Det første vi så var en person som stod i telefonen og var veldig opptatt av at politiet skulle komme til biblioteket. Det viste seg å være en av vennene til han som ble skadet. De var veldig redde og ba oss andre involvere oss for å stanse slagsmålet.

- Mye blod Skard var vitne til at avhopperen fra SOS Rasisme og Tjen Folket, Bård Frantzen (34), ble skadet i slagsmålet.

- Han som ble slått kraftig og er avbildet i Dagbladet ble holdt nede av en annen mann på en sofa. Deretter sparket en person mot hodet. Jeg så ikke akkurat det øyeblikket han traff i hodet, fordi mannen som holdt ham nede var i veien. Men du kunne høre at det traff, og  folk ropte «Han sparket i hodet!» . Det var mye blod, sier Skard til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer