Vitner bråker og flirer i retten

Moren til knivdrepte Kristoffer Inderberg Bastiansen er provosert over bråk og latter i rettssalen når drapssaken pågår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Inderberg reagerer på at noen av vitnene til drapet sier de ikke husker noe av knivstikkingen. Hun mener flere av vennene tiltalte var sammen med drapsnatta viser respektløshet overfor Kristoffer under vitneforklaringene og etter at de har vitnet.

- Det synes som om mange aktører glemmer at dette har med et drap å gjøre. Dette handler ikke om noen som er kastet ut fra en pub.

Husker ikke

Inderberg sikter til at tiltaltes venner på viktige punkter i forklaringene sier at de ikke husker hva som skjedde, selv om flere av dem befant seg rett ved da Kristoffer ble stukket ned utenfor Catwalk 20. januar i fjor. Hun er også sint over latter og klagesukk blant noen av tilhørerne. Fagdommeren måtte anmerke at retten ikke ville ha noe av bråk og fliring.

Grete Inderbergs kusine, Grete Bondø, mener tiltaltes venner mangler respekt for den avdøde.

- Flere bruker feil navn på Kristoffer eller kaller ham for «han derre». De prøver å distansere seg fra det som skjedde den natta. For å vise dem alvoret i saken burde det vært hengt opp et stort bilde av Kristoffer i rettssalen, sier Grete Bondø.

Lang ventetid

Det ble en følelsesladd dag i Oslo tingrett i går, særlig da rettspsykiater Berthold Grünfeld la fram en sakkyndig vurdering av de psykiske skadevirkningene for familien etter drapet. Det ble gjort for at retten skulle kunne ta stilling til oppreisningskravet.

Familien mener den lange tida fra drapet skjedde til saken kom opp for retten, er med på å forsterke deres lidelse, samtidig som det er med på å svekke vitnenes hukommelse.

- Hvorfor så tregt?

- Hvorfor trenger man over et år på få opp denne saken? I Sverige falt det dom i Fadime-saken under tre måneder etter at drapet fant sted. I tillegg er viktige vitner i saken avhørt flere dager etter at Kristoffer ble drept. Hvorfor gikk det så tregt? spør Grete Inderberg.

To av tiltaltes venner vitnet i går. Den ene pekte langt på vei ut den tiltalte 20-åringen som drapsmann.

- Det er ikke min skyld at tiltalte drepte Kristoffer, sa han, og hevdet at tiltalte var den mest aktive av tre personer som gikk løs på den avdøde 19-åringen.

- RESPEKTLØST: Familien til den drepte Kristoffer Inderberg Bastiansen mener tiltaltes venner ikke skjønner alvoret i saken. Mor Grete Inderberg (t.v.) og hennes kusine Grete Bondø er sjokkert over flere vitners forklaringer og oppførsel.