Togpåkjørselen:

Vitner forteller om lys som ikke virket

Politiet har i alt avhørt ti vitner etter at en bil ble påkjørt av Bergenstoget på en planovergang tirsdag kveld. Flere av dem forteller at varsellysene ikke har virket som de skal.

TEKNISKE FEIL: Planovergangen i Vikersund der en person omkom tirsdag, har hatt seks tekniske feil det siste året. Foto/video: NTB / Lars Eivind Bones, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det forteller Bent Øye, seksjonsleder ved etterforskningsavdelingen på Hønefoss politistasjon til Dagbladet.

- Etter at vi i går etterlyste vitner er det totalt ti stykker som har meldt seg. Det synes vi er veldig positivt og det vil bidra til å opplyse saken. Det er snakk om både vitner som har sett deler av hendelsen og vitner som har gjort seg erfaringer med bruk av planovergangen, sier Øye.

- Hva er det vitnene forteller?

– Det er nok noe varierende, men det går på at ifølge vitner så har ikke lysene på planovergangen virket som de skulle. Dette gjelder både ulykkeskvelden og andre ganger.

Det var tirsdag kved at en personbil med tre personer sittende fast da bommene gikk ned for det kryssende toget fra Bergen i retning Drammen. To personer kom seg ut av bilen, mens tredjemann mistet livet i kollisjonen.

Både politiet, Statens havarikommisjon for transport og Bane NOR har iverksatt etterforskning av hendelsen, og det er foreløpig ikke konkludert med hva som er årsaken til den fatale kollisjonen.

Overlevende avhørt torsdag

Mannen som omkom er i 30-åra, bosatt på Ringerike, og av utenlandsk opprinnelse, forteller Øye. Arbeidet med å varsle alle pårørende pågår fortsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.