Vitner: Gamal sett ved sjøen

SKIEN (Dagbladet.no): En rekke vitner har fortalt at de mener å ha observert Gry Hoseins ektemann Gamal på ulike steder ved sjøen natta etter drapet. Hans røde Opel Kadett er sett henholdsvis ved Voldsfjorden i Skien, ved brygga i Langesund i Bamble og i Helgeroa i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil bruke avansert teknisk utstyr, blant annet undervannskamera, for å finkjemme aktuelle kaianlegg og strandsoner så snart det lar seg gjøre. Ingen skal imidlertid ha sett den drapssiktede ektemannen forsøke å dumpe liket av Gry, noe politiet mistenker ham for å ha gjort under den nattlige turen.

Mange vitner

Politiet vil så snart råd er sette i gang søk på de nevnte stedene, særlig ved kaianleggene. Totalt er det kommet inn hele 40 tips fra folk som mener de har sett Gamal kjøre i sin bil drapsdagen, natta og påfølgende morgen. En rekke av observasjonene er åpenbart gale, men politiet fester lit til sjøobservasjonene. Ifølge Aftenposten.no tar politiet også miniubåt i bruk mandag.

- De nevnte vitneutsagn gjelder alle observasjoner ved sjøen. Alle som mener de kan ha sett Hoseins bil ulike steder ved sjøen natta mellom lørdag og søndag for fjorten dager siden, bes melde seg snarest, sier kriminalsjef Ragnar Holm til Dagbladet.no. Han gjør det klart at de ulike observasjonene ved sjøen ikke utelukker hverandre.

Sikre

Politiet føler seg nå rimelig sikre på at Gamal Hosein har kjørt rundt store deler av natta etter at Gry ble drept. Politiet mener Gamal kjørte rundt for å leite etter egnede steder der han kunne kvitte seg med liket.

Selv benekter den forsvunne Gry Hoseins ektemann disse påstandene kategorisk. Han benekter også at paret hadde vansker i ekteskapet, noe som angivelig skal ha ført til at Gry hadde ytret ønske om å skilles.

Gamal Hosein står ved sin forklaring om at han etter å ha stengt videogrillen på Falkum for kvelden, tok seg en biltur til Porsgrunn for å se på livet i den tro at kona Gry befant seg hos svigermor på Gimsøy. I lange avhør i går angrep politiet det man mener er bristende forklaringer fra siktedes side.

Gry Hosein har nå vært sporløst borte i fjorten dager. Totalt har politiet fått 650 tips. Ca 170 vitneavhør er gjennomført uten at mysteriet er løst.

Null verd?

Søkene nedetter Skienselva og ut i sjøen fortsatte i går, uten resultat. Når søkene ved de nevnte kaianlegg og strandsoner nær de nevnte observasjoner kan iverksettes, er uklart, mest trolig mandag eller tirsdag.

Gamal Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo, har dette å si om sakens utvikling:

- Jeg hører politiet har fått slike tips. Man kan spørre seg hva slike observasjoner er verd. Så langt i saken har ikke politiet funnet noe som helst.

De tekniske undersøkelsene av videogrillen og ekteparets hus, er nå ferdig . I går startet Kripos-ekspertene med underøkelsene av bilen.

ottar.jakobsen@dagbladet.no

SETT:Vitner skal ha sett ekteparet Hoseins bil ved sjøen langt fra Skien natta etter at Gry Hosein forsvant