Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vitner gir siktede alibi

BERGEN (Dagbladet): I går ble tre sentrale vitner rettslig avhørt i Indre Sogn forhørsrett. Forsvars-advokatene Odd Arne Nilsen og Tor Erling Staff sier at vitnene gir alibi til de to 17-åringene som er siktet for forsettlig drap på Arve Beheim Karlsen i Sogndal natt til 24. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rettslige vitneavhørene ble gjennomført i forbindelse med behandlingen av en begjæring fra politiinspektør Knut Erik Evju om forlenget fengsling i fire uker for de to siktede 17-åringene.

På bakgrunn av egne undersøkelser og samtaler med vitner valgte advokat Odd Arne Nilsen å begjære de tre sentrale vitnene rettslig avhørt. De møtte i retten mens de to siktede var til stede.

- Alibi

- De har gitt forklaringer som styrker de siktedes sak. De mener at de siktede ikke kan ha nådd å kaste eller dytte Arve Beheim Karlsen i elva på den korte tida de var borte under brua over Sogndalselva. De så dem løpe ned gangveien og opp igjen på den andre siden av brua, sier Nilsen til Dagbladet.

Tor Erling Staff sier at det nå er motbevist at hans klient har skyld i Arve Beheim Karlsens død.

- Etter min mening kjenner ikke politiet til verken åstedet, tidspunktet eller årsaken til at Arve Beheim Karlsen ble funnet død i Sogndalselva. Min mann har fått alibi av disse tre vitnene som skulle være politiets viktigste vitner. Det har jeg prosedert på i retten, sier Staff.

Dårlig husk

Et problem for vitnene er fremdeles at de ikke husker godt fra den seine fredagskvelden ettersom de hadde drukket en del alkohol.

Advokat Nilsen sier at han er veldig skuffet over at politiet tilsynelatende ikke har gjort stort for å finne ut hva som har skjedd med Arve Beheim Karlsen under brua eller i elva før han ble funnet død ved elvemunningen 26. april.

- I stedet har politiet brukt svært mye tid på å etterforske de siktedes livshistorie, sier Nilsen.

UTELUKKET: Advokat Tor Erling Staff sier at det nå er motbevist at hans 17 år gamle klient er skyld i drap på Arve Beheim Karlsen i Sogndal.