Vitner har sett kjærestens bil

BODØ (Dagbladet): Vitner skal nå ha meldt seg med observasjoner av den blå Opel Corsaen til Linda Didriksens kjæreste - på veien mellom Ørnes og Inndyr 1. juni i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitneobservasjonene er - dersom de holder vann - svært kjærkomne for politiet. Hittil skal nemlig etterforskerne ikke ha en eneste observasjon av siktede og bilen hans langs veien fra Ørnes til Inndyr det aktuelle døgnet, som er natt til 1. juni og 1. juni.

- Vi har nå registrert innkomne tips. Vi har ikke rukket å etterforske dem, sier politiinspektør Ann Rødvei ved Bodø politidistrikt.

I dag flytter etterforskningsteamet tilbake til lensmannskontoret på Ørnes i Meløy, etter å ha holdt til i Bodø siden pågripelsen av Lindas 20 år gamle kjæreste. Fra Ørnes vil biltipsene bli nøye undersøkt.

I morgen blir kjæresten framstilt for fengsling. Politiinspektør Rødvei vil møte i retten sammen med teamleder Hans Riksen, politispesialist Arnt Fuglaas og Kripos-avhører Kåre Svang. Hun vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

I går fikk Rødvei rettens samtykke til å holde 20-åringen midlertidig innesperret, til i morgen. Politiets påtaleleder vil i morgendagens rettsmøte vise til at det er skjellig grunn til å mistenke kjæresten for drapet. Dessuten viser hun til fare for bevisforspillelse.

- Hvilke bevis skal kjæresten kunne forspille , som han eventuelt ikke har forspilt tidligere?

- At forbrytelsen skjedde for ett år siden, betyr ikke at bevisforspillelsesfaren forsvinner. Blant annet er situasjonen langt mer alvorlig for ham nå enn for ett år siden.

- Bevisforspillelse kan for eksempel være å påvirke vitner?

- Det er korrekt, sier Rødvei.

Politiinspektøren vil ikke kommentere hvordan sakens avgjørende funn i Skaugvollelva og Storvikskaret - som ligger 15 km fra hverandre - kunne skje omtrent samtidig.

<B>STEDT TIL HVILE:</B> I ett år ventet familien Didriksen på beskjed om hva som hadde skjedd med Linda. Så kom det verst utenkelige svaret. I går fant den drepte 18-åringen endelig sitt siste hvilested. Og familien kunne ta en verdig avskjed.