Vitner hørte kvinne skrike

Den 23 år gamle Anne Slåtten kan ha kjempet for livet i grøfta ved det tettbygde strøket hvor hun ble funnet død. Sykepleierstudenten var på vei til jobb i Førde sentrum tidlig søndag morgen, men kom aldri så langt. Vitner hørte skrik fra stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Vitnet som fant kvinnen trodde først at det var noen som hadde kastet noe skrot i ei dump ved siden av veien. Da hun gikk tilbake for å se nærmere, fant hun liket av den unge kvinnen.

- Kriminalteknikere vil nå undersøke om dette er et åsted eller et funnsted. Vi håndterer dette som et mistenkelig dødsfall, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.

Seint i går kveld fikk Dagbladet bekreftet at politiet jobber ut fra teorien om at 23-åringen ble drept, men at de ikke kan slå det fast med hundre prosent sikkerhet før de får den foreløpige obduksjonsrapporten i løpet av kort tid.

- Mann brølte høyt

Tre taktikere og tre teknikere fra Kripos kom til Førde i går kveld. Da krimteknikerene kom til åstedet i Angedalsveien søkte de i et stort område i terrenget utenfor veien. Verken veien eller gangveien ble undersøkt. Det er derfor lite som tyder på at politiet mener at hun er utsatt for en trafikkulykke.

- Jeg hørte en mann som brølte høyt. Jeg husker ikke hva han sa. Bare høye rop, sier en av de nærmeste naboene til stedet hvor Anne Slåtten ble funnet død.

Mannen er et av få vitner som har hørt noe unaturlig natt til søndag.

- Jeg er vant til å høre skrål fra folk som kommer hjem fra fest. Men den ropingen jeg hørte den natta eller morningen var annerledes, sier vitnet til Dagbladet.

Sjokkerte naboer

Et annet vitne har forklart politiet at hun hørte en kvinne skrike flere ganger tidlig søndag morgen. Vitnet skal ikke ha sett på klokka, men det var lyst ute. Det kan derfor ha vært mellom klokka 07 og 07.30. Nøyaktig det tidspunktet da Anne Slåtten var på vei til jobb ved Helsetunet i sentrum av Førde.

Ett døgn etter at vitnene hørte disse ropene ble Anne Slåtten funnet død i det samme nabolaget.

Slåtten ble funnet omlag to meter fra gangveien. Det var en kvinne på vei til jobb mandag formiddag som fant henne. Kvinnen gikk først forbi, men han forklart til politiet at hun kom til å tenke på den unge Anne Slåtten som var forsvunnet. Hun gikk tilbake og fant 23-åringen livløs.

- Det er veldig vondt når man får det så tett innpå, sier Magny Stoianov.

Fra stuevindet sitt ser hun ned i den mørke skogdumpa hvor politiet arbeider med å sikre spor.

Magny våknet i åttetida søndag morgen uten å ha hørt noe bråk.

- Det er ekkelt å tenke på at hun kanskje har trengt hjelp. Dersom jeg hadde vært våken hadde jeg kanskje hørt noe, og kunnet gjøre noe, sier hun.

- Dusjet på hybelen

Anne Slåtten bodde i et hybelhus omlag 20 minutters gange fra stedet hvor hun ble funnet død. Vanligvis syklet Anne til jobb, men sykkelen hun pleide å låne var ødelagt, så denne morgenen måtte hun gå. 23-åringen bodde sammen med åtte andre sykepleierstudenter og en ingeniørstudent. Denne helga var bare fire av dem hjemme _ en gutt og tre jenter.

Lørdag kveld klokka 23.30 skal Anne ha kommet hjem til hybelen sin, og søndag morgen skal en av de andre i hybelkollektivet ha hørt at noen dusjet og at ytterdøra smalt igjen. Studenten har forklart at han regnet med at det var Anne som gikk på jobb. Hun ble meldt savnet 16.10. Politiet gikk samme vei som Anne hadde gått noen timer tidligere. De ringte mobiltelefonnummeret hennes. Telefonen ringte, men de fikk ikke svar. Da de gikk ruta hørte de heller ikke telefonen ringe.

- Hun mottok en samtale på sin mobiltelefon klokka 03.30 søndag fra sin kjæreste som bor et annet sted i landet. Etter det har det ikke vært aktivitet på telefonen hennes, sier lensmann Kjell Fonn.

- Jeg er ikke redd

Venner beskriver Anne Slåtten som en pliktoppfyllende jente. Det var også årsaken til at de meldte henne savnet etter kort tid.En ung kvinne som bor like ved hybelhuset gikk også til jobb søndag morgen.

- Det er grusomt å tenke på at en ung kvinne er død. Jeg gikk til jobb selv den morgenen, sier kvinnen til Dagbladet.

Hun arbeider på sykehuset, og går samme vei som Anne hver dag.

- Jeg er ikke redd når jeg går her, men nå tenker jeg mer på det. Det er fælt, sier kvinnen.

FRAKTET BORT: Anne Slåtten ble ved midnatt i går fraktet bort fra åstedet i likbil. Politiet hadde da jobbet på åstedet hele dagen.
FUNNET I KRATT: Sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble funnet bare et par meter fra veien, i et kratt mellom Førdehuset og Angedalsveien kl 12.15 i går. Funnstedet ligger i et trafikkert område i Førde.
FÅTT TIPS: - Vi har fått inn rundt ti-tolv tips. Disse skal nå systematiseres og så får vi se hvilke kjøretøy og personer vi vil komme i kontakt med, forteller lensmann Kjell Fonn.