Vitner hørte rop om hjelp fra leiligheten

Mannen stod sterkt tilgriset av blod utenfor huset da politiet kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  En kvinne og to barna ble i dag drept i en bolig på Storo/Grefsen i Oslo. 

Politiet rykket ut til åstedet like etter klokka 14 på grunn av melding om husbråk. Da de kom fram stod den angivelig gjerningsmannen utenfor sammen med personen som varslet politet.

- Da politiet kom til stedet så de en mann sterkt tilgriset av blod utenfor huset. Han ble på bakgrunn av politiets observasjoner brakt inn til huset og er nå siktet for forsettelig drap, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Politiet har all grunn til å tro at det er mannens kone som er drept. De to barna er 1 og 5 år og vi har all grunn til å tro at det er parets barn, sier Rohde.

Mannen er 44 år og fra Irak. Han kom til Norge for første gang i 1999, men har vært noe ut og inn av landet. Han kom tilbake til Norge i mai i år. Kvinnen i 30-årene kom til Norge på familiegjenforening i 2001.

Hørte rop og skrik

Det er ingen øyenvitner til drapene, men det skal ha vært 12 andre personer i huset da drapene skjedde.

- Det er flere vitner som har hørt betydelig bråk og rop om hjelp, sier Rohde.

Vitner hørte rop om hjelp fra leiligheten

- Motivet er foreløpig helt ukjent, sier Rohde.

- Avhøres i morgen

Politiet har ennå ikke fått avhørt den siktede mannen.

- Vi vil at han skal få oppnevnt en forsvarer før vi gjennomfører avhør, sier Rohde.

Det er advokat Solveig Høgtun i Advokatfirmaet Elden som er oppnevnt som forsvarer for 44-åringen.

- Jeg har ikke vært i kontakt med min klient i kveld. Vi håper å starte avhørene i morgen fredag, sier Høgtun til Dagbladet.no.

Hun har ingen opplysninger om mannens tilstand nå i kveld eller om han har bedt om legetilsyn.

- Jeg vet ikke hvordan han har det og jeg vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen. Det er i morgen vi skal starte arbeidet, sier hun.

Barnehagebarn sendt innendørs

Det ligger en barnehage rett ved siden av huset der de tre personene ble funnet knivstukket. Alle barna ble sendt innendørs da de ansatte ved barnehagen ble klar over situasjonen, men to av barna var vitne til at den hardt skadde kvinnen ble fraktet inn i en sykebil. Kvinnen døde senere av skadene.

- Jeg får helt gåsehud, sier Torild Moe, en av de mange bekymrede foreldrene som har barna i barnehagen like ved åstedet.

Barnehagebarna er blitt fortalt at det har skjedd en slåsskamp, i morgen vil personalet vurdere om de skal fortelle dem mer om den grusomme hendelsen.