Vitner hørte skrik

JEVNAKER (Dagbladet): Det er slått full drapsalarm i Oppland etter at en mann i 20-årene ble funnet død i går ettermiddag. Ved siden av mannen ble det funnet en kniv. En av politiets teorier er at mannen ble skjøvet ut fra ei bru etter et basketak. Vitner har fortalt politiet at de hørte skrik fra brua minutter før mannen ble funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokka 16.20 i går ettermiddag fikk politiet fire uavhengige telefoner om at det lå en død mann under Nybrua på riksvei 35 ved Randselva på Jevnaker.

Lensmann Wernar Karlsen slo umiddelbart drapsalarm. Kriminalteknikerne Håvard Arntsen og Tom Luca fra Kripos kom ved 22-tida i går kveld til åstedet for å begynne det møysommelige sporarbeidet.

Fant kniv

Politiet var i går kveld svært sparsommelige med opplysninger.

- Vi holder alle muligheter åpne. Foreløpig etterforsker vi denne saken som et mistenkelig dødsfall, sier politiinspektør Gunnar Holm Ringen ved Vest-Oppland politidistrikt til Dagbladet.

Ved midnatt hadde politiet fortsatt ikke identifisert avdøde. Kilder Dagbladet har snakket med, mener imidlertid at mannen, som skal være i begynnelsen av 20-årene, ikke er fra distriktet.

Etter det Dagbladet kjenner til, fant politiet en kniv i nærheten av den døde mannen. Det var i går kveld usikkert om kniven kan settes i sammenheng med dødsfallet.

Slagsmål

En av politiets teorier er at mannen ble skjøvet av brua etter et slagsmål. Politiet sperret i går av et stort område ved Randselva. Midt på brua ble det lagt en presenning for å sikre spor. Under presenningen sto det som sannsynligvis er avdødes sykkel inntil rekkverket.

Politiet fikk først melding om at ytterligere en person hadde ramlet i elva. Brannvesenet satte raskt i gang søk, men meldingen viste seg etter hvert ikke å være korrekt.

- Kan det bli aktuelt å etterlyse biler eller personer i denne saken?

- Ikke foreløpig, svarer Gunnar Holm Ringen.

Hørte skrik

I natt jobbet vel 12 polititjenestemenn fra Lunner, Gran, Ringerike og Vest-Oppland med det som politiet har grunn til å tro er en drapssak. En rekke personer, deriblant de som fant mannen, ble i går kveld avhørt på lensmannskontoret på Jevnaker.

- Identifiseringsarbeidet og avhør vil pågå for fullt utover natta. Det er foreløpig ikke aktuelt å be om taktisk bistand fra Kripos i denne saken. Først må vi finne ut hvilken sak vi står overfor, sier politiinspektøren til Dagbladet.

Naboer forteller til Dagbladet at veien over Nybrua er sterkt trafikkert. Dessuten er gangveien under brua hyppig brukt som turområde. Derfor er det usannsynlig at ingen har sett hva som skjedde på brua i går ettermiddag.

Dagbladet kjenner også til at enkelte vitner skal ha hørt skrik i området bare minutter før mannen ble funnet død.

- Vi har konsentrert etterforskningen i nærmiljøet. Vi regner med at avdøde er identifisert innen kort tid. Deretter får vi se hva kriminalteknikerne finner ut, før vi vet hvilken sak vi står overfor, sier lensmann Wernar Karlsen.

ÅSTEDET: Her, under Nybrua på riksvei 35 ved Randselva på Jevnaker, ble den døde mannen funnet i går kveld.