Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitner hørte skudd

Flere vitner har forklart politiet at de hørte skudd i området da Orderud-familien ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidspunktet for når familien ble skutt skal være seint fredag kveld eller natt til lørdag.

Vitner hørte skudd både fredag kveld og lørdag.

Det er en skytebane ikke langt fra drapsstedet, og politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som eventuelt har brukt denne.

Sammenheng

Politiet holder fortsatt flere muligheter åpne, men drapet knyttes stadig tettere opp til attentatforsøkene mot ekteparet Anne Orderud Paust og Per Paust i fjor sommer.

- Vi ser ingen klare linjer, men det ville være merkelig, og det ville forbause meg veldig, hvis det ikke er en sammenheng, sa etterforskningsleder Tom Danielson på en pressekonferanse i dag.

Etterforskerne møtte Oslo-politiet tidligere i dag for å drøfte funn og spor.

Så langt er det lite som tyder på at Anne Orderud Paust (47) og foreldrene Kristian Magnus (81) og Marie (84) Orderud ble ofre for rovmord. Det skal ikke ha vært store verdier eller mye penger i kårboligen i Sørumsand. Men først når de tekniske undersøkelsene er sluttført mot slutten av uka kan politiet fastslå dette. Politiet konsentrerer seg mye om tekniske spor og vitneavhør.

Leiemorder?

I Oslos underverden verserer det rykter som kan peke i retning av at trippeldrapet var et bestillingsverk, utført av en leiemorder. Ifølge politiet lignet ikke drapene på et profesjonelt utført oppdrag.

Innbitt strid

Flere medlemmer av Orderud-familien har sittet i lange avhør på Sørum lensmannskontor. Politiet har også beslaglagt gjenstander som tilhører vitnene.

Anne Orderud Pausts bror, Per, var i en bitter strid med resten av familien på grunn av gårdsovertagelsen. 45-åringen skulle møte mot foreldrene i lagmannsretten for å få avgjort dragkampen om eiendommen og arven. Drapene satte en stopper for det.

- Det er helt naturlig at familiemedlemmer er inne til flere avhør, sier Danielson.

Mordforsøk

Anne og ektemannen Per ble utsatt for to mordforsøk. I juli i fjor ble dynamitt festet under bilen Anne lånte av faren sin. Bomben gikk ikke av fordi tennmekanismen var falt av. Bare fire uker seinere ble en gassbeholder funnet utenfor døren til Paust-ekteparet i Gabelsgate 12. Som i en Hollywood-film var gassbeholderen lekk og en stripe med fyringsvæske styrte rett mot inngangsdøra til leiligheten. I Oslo jobber etterforskerne fortsatt med å finne ut hvor gassbeholderen stammer fra.

Spekulasjonene om at gassbeholderen kan ha blitt kjøpt på Hydro Texaco-stasjonen i Sørumsand, bare en kilometer fra huset der trippeldrapet ble begått, blir avfeid.

- Dette er bare synsing, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo-politiet til Dagbladet: på nettet.