Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitner hørte smell og skrik: - Det var barn. Søppelbilen kjørte langs fortauet og bare meide ned folk

Skrekkslagne vitner til påkjørselen i Glasgow.

STOPPET I VEGGEN: Flere mennesker ble drept da søppelbilen havnet på fortauet og kolliderte med flere fotgjengere. Bilen stoppet ikke før den havnet i veggen på Millenium Hotel. Foto: AFP PHOTO / STEPHEN GIBSON/NTB Scanpix
STOPPET I VEGGEN: Flere mennesker ble drept da søppelbilen havnet på fortauet og kolliderte med flere fotgjengere. Bilen stoppet ikke før den havnet i veggen på Millenium Hotel. Foto: AFP PHOTO / STEPHEN GIBSON/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks personer er drept, og flere personer er skadd etter at en søppelbil havnet på fortauet ved George Square i sentrum av Glasgow i ettermiddag.

Politisjef i Skottland Stewart Carle sier til Sky News at minst sju personer er hardt skadd, og at tallene trolig vil stige. Politiet bekrefter 18.45 i kveld at seks mennesker omkom.

Ifølge BBC har vitner forklart at sjåføren lå henslengt over rattet da han krasjet inn i fotgjengerne, politiet tror det var en ulykke, og spekulerer i om sjåføren kan ha fått et hjerteinfarkt. Ifølge Daily Mail er ikke dette bekreftet av politiet.

Ventet på å gå Ifølge Sky News og flere kilder skal fotgjengerne ha ventet på å krysse gata utenfor Millenium Hotel på plassen da søppelbilen kom. TV-stasjonen skriver at noen av de som ble rammet ble kastet så langt som 15 meter i lufta.

Vitner har også forklart at lastebilen kan ha kjørt så mye som 300 meter på fortauet.

Janey Godley sier til BBC at det var et grusomt syn.

- Vanlige folk fikk se noe av det verste de kunne på denne tida av året. Det var forferdelig å se alle ambulansene og menneskene i gata. Folk var i sjokk, sier hun.

- Ingen kriminell handling - Det er en forferdelig ulykke, men vi tror ikke dette er en kriminell handling. Vi begynner nå en etterforskning, sier politisjef Carle, ifølge Scotsman.

Han bekrefter at søppelbilen havnet på fortauet og deretter kolliderte med en rekke fotgjengere.

Området var fullt av julehandlere, og like ved krasjstedet var det et julemarked.

- Bilen mistet kontroll. Den kjørte langs fortauet og meide ned folk. Det var et spedbarn i en barnevogn og småbarn, sier vitne Melanie Greg til Sky News.

Stoppet i hotellet Restauranteier George Smith sier til kanalen at han hørte at sjåføren av søppelbilen hadde fått et hjerteinfarkt.

- En kunde gikk inn til restauranten og fortalte hva som skjedde. Vi gikk ut, og etter fem minutter kom den første ambulansen, sier han.

- Lastebilen stoppet bare fordi den traff bygningen, sier et øyevitne til TV-kanalen. Et annet øyevitne forteller at han tror lastebilen kjørte i over 100 kilometer i timen.

Storbritannias statsminister David Cameron skriver på sin Twitter-profil at han er informert om hendelsen.

- Jeg har blitt brifet om den store ulykken i Glasgow. Mine tanker går til familiene til de involverte og nødetatene, skriver han.