Vitner kan frykte politietterforskning

SKIEN: Søket etter levninger av Gry Hosein i sandtaket ved Skien kan ha vært et blindspor for politiet. Årsaken er at stedet er brukt som ulovlig dumpingplass for søppel, og lokalpersoner har stjålet sand fra stedet. Frykten for å avsløre seg selv, hindrer kanskje at vitnene melder seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanden som er stjålet er blitt brukt til å strø glatte veier på vintersstid. I tillegg er politiet kjent med at personer har brukt sandtaket som ulovlig søppelplass.

Vitnene som har sett en mann med en bil som ligner Gamals Hoseins Opel Kadett, kan ha sett noen som dumpet søppel. Vitnene har forklart at mannen bar på en spade. Dette styrker teorien om at noen har vært i sandtaket for å stjele sand.

Amnesti

Politiet har heller ikke funnet noe spor etter Gry, Gamal eller andre i sandtaket. Politiet mister etterhvert håpet om å finne noe der i det hele tatt.

- Vi vil likevel snakke med alle som har vært ved sandtaket og veiene i området fra lørdag 13. januar ved 11-tida, til søndag formiddag, sier politiadvokat Jon Borgen.

Han opplyser om at de som frykter straffeforfølgelse fordi de kan ha dumpet søppel eller stjålet sand fra det aktuelle området, ikke risikerer etterforskning.

Flere like biler

Politiet har tilsammen fire observasjoner ved sandtaket av en bil som skal ligne på den Gamal Hosein disponerte. Ifølge en lokal bilforhandler, som politiet har avhørt, skal det finnes mellom fem og ti biler av samme merke og farge i Grenland.

Politiet har bedt om en utskrift over disse bilene fra Vegdirektoratet, og regner med å få den om kort tid. Det kan da bli aktuelt å innkalle disse bileierne til avhør for å kartlegge deres bevegelser helgen Gry forsvant.