- Vitner om dårlig politisk gangsyn og teft

Arne Johanessen i Politiets fellesforbund får støtte fra Høyre, Senterpartiet og FrP. Håper regjeringen snur i hijab-saken.

ØNSKER REKRUTTERING: Politiet i London tillot muslimske kvinner å bære hijab. Årsaken var ønsket om bredere rekruttering. Foto: EPA PHOTO AFP/METROPOLITAN POLICE/SCANPIX
ØNSKER REKRUTTERING: Politiet i London tillot muslimske kvinner å bære hijab. Årsaken var ønsket om bredere rekruttering. Foto: EPA PHOTO AFP/METROPOLITAN POLICE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arne Johanessen i Politiets fellesforbund er glad for støtten fra Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet i debatten om politi-hijab.

- Jeg er veldig glad for at flere kaster seg på denne debatten. Det er en viktig og prinsipiell debatt som vi burde hatt i forkant av, ikke etter at innstillingen var ferdig utarbeidet, sier Johanessen til Dagbladet.no.

En uke etter at regjeringen måtte trekke tilbake forslaget til ny blasfemi-paragraf, håper Johanessen at regjeringen på nytt vil snu.

Politisk støtteOnsdag i forrige uke sa Politidirektoratet i sin innstilling til Justisdepartementet ja til bruk av hijab til den norske politiuniformen. Både KrF og Venstre, i tillegg til regjeringspartiene Arbeiderpartiet og SV, har stilt seg positive til forslaget.

I dagens utgave av VG sier Senterpartiet-topp Ola Borten Moe et klart og tydelig nei til bruk av hijab i politiet.

- En hijab er å betrakte som et religiøst og politisk symbol. Slike symboler hører ikke hjemme i en uniform, sier Borten Moe.

Han mener bruk av religiøse symboler kan gå utover politiets legitimitet og evne til å tjene fellesskapet og rettsstaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer