Vitner så livløs person

Ben Skeie (30) fra Jæren levde i konstant frykt for å bli lemlestet eller tatt av dage. Vitner skal ha sett personer løfte det som så ut som en livløs person fra en bil til en annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Trebarnsfaren vært savnet siden 7. november.

Politiet i Rogaland setter blant annet et tjuveri av en lastebil i forbindelse med den savnede.

- Eieren av lastebilen tok opp forfølgelsen. Lastebilen havnet i grøfta, og føreren stakk av til fots, opplyser politioverbetjent Terje Helland ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Monica Skeie (31) har tre barn sammen med Ben, som hun ble separert fra i 2000. Det siste barnet, Kevin, ble født 12. oktober. Ben Skeie levde i et rusmiljø, og det var kjent at han hadde gjeld til personer i det kriminelle miljøet.

Den siste tida før han forsvant, var Ben livredd og fant aldri roen noe sted.

- Han var ofte hos meg, men gikk fra vindu til vindu. Kom det biler, tok han på seg sko og jakke og var klar til å løpe, forteller Monica Skeie til Dagbladet.

Hvem stjal lastebilen?

Hun beholdt et nært forhold til Ben, sjøl om de var separert. Daglig sendte Ben tekstmeldinger til henne, han ringte og kom ofte på besøk. Monica så ham sist 5. november, siden har mobiltelefonen hans vært avslått. Monica tror ikke han holder seg skjult, hun mener også at han ikke er typen som ville skade seg sjøl.

I helga gjennomførte politiet søk i et område der lastebilen ble forlatt og føreren stakk av. En av politiets teorier er at det kan ha vært Ben som stjal lastebilen.

Flere personer fra Bens omgangskrets er avhørt. En person som har penger utestående hos Ben Skeie, ble avhørt som vitne i går.

- Vi må holde alle muligheter åpne. Det kan ligge en kriminell handling bak forsvinningen, sier politioverbetjent Helland.

Hadde fiender

Siste sikre observasjon av Ben er fra natt til torsdag 7. november, da han forlot et bolighus ved Brusand rundt midnatt. En halvtime før midnatt fem dager seinere reagerte vitner på en mistenkelig opptreden ved to parkerte biler like ved Ogna Camping. En tilsynelatende livløs person skal ha blitt løftet fra den ene til den andre bilen. Politiet vil svært gjerne komme i kontakt med folkene som var til stede eller som kan ha observert bilene.

Monica Skeie tror at Ben kanskje hadde farligere fiender enn han betrodde henne.

- Kanskje holdt han sannheten for seg sjøl for å skåne meg. Det verste nå er tausheten og uvissheten. Klær og andre ting som tilhører Ben ligger hos meg. Han rakk knapt å få holde sin nyfødte sønn i armene før han forsvant. Nå håper jeg bare inderlig at politiet finner ut av mysteriet, sier hun.

SAVNET: Ben Skeie kan ha blitt utsatt for en kriminell handling. - Vi må holde alle muligheter åpne, sier politioverbetjent Terje Helland ved Rogaland politidistrikt.