Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vitner så mannen ble slått i hodet med jernrør før han ble lagt inn i en sort BMW

En mann er savnet etter at han skal ha blitt utsatt for grov vold, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Oslo politidistrikt etterforsker en litt uvanlig sak. Siden i går kveld har vi lett etter mann i midten av 40-årene, som vi mener kan være alvorlig skadet. Vi har ikke funnet ham, og kan ikke utelukke at han holdes mot sin vilje, sier Torstein Holand, fungerende leder for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

- Vi jobber for fullt med å kartlegge hvor han kan befinne seg. Vitnebeskrivelser og funn gjør at vi tror han kan være alvorlig skadet, fortsetter han.

- Situasjonen eskalerte Politiet valgte i kveld å innkalle til en pressekonferanse om saken, ifølge Holand, fordi de blant annet ønsker informasjon om en bil som er knyttet til hendelsen. Politiet ønsker tips om hvor denne bilen kan ha vært før politiet fant den i går. 

- Politiet fikk i går etter klokka 19.00 melding fra flere vitner at en mann var blitt utsatt for vold utenfor Liakollveien ved Holmlia, sier Holand.

Vitner har fortalt politiet at de da så en sort BMW kjøre opp Liakollveien. I bilen satt en lys mann og en lys kvinne, ifølge Holand.

- Bilen stoppet deretter opp, og mannen som nå har status som savnet, gikk ut av bilen og snakket med en annen mann. Deretter eskalerte situasjonen og flere kom til, sier Holand.

Kjørte fra stedet - Mannen ble slått med et jernrør i hodet, ifølge vitner. Det har også kommet inn beskrivelser av lyder som kunne minne om fyrverkeri. Vi kan ikke utelukke at det var våpenskudd, sier Holand.

Deretter ble en mann lagt inn i BMW-en, og bilen kjørte fra stedet, fortsetter han.

Politiet har siden da lett etter mannen, men ikke funnet ham. Mannen er i midten av 40-åra, av irakisk opprinnelse og med permanent oppholdstillatelse, ifølge Holand.

Skilter fjernet Han forteller at de seinere i går kveld fikk en ny melding om at det var blitt funnet en bil i en hekk i Øvre Prinsdalsvei i Oslo. Politiet mener dette er den samme bilen mannen ble lagt inn i.

ØNSKER INFORMASJON OM BIL: Oslo-politiet ønsker informasjon om hvor denne bilen kan ha befunnet seg i går. Politiet mener en mann ble utsatt for grov vold, og deretter bortført i bilen. Bilen ble seinere i går funnet på en annen adresse, da avskiltet. Foto: NTB/Scanpix
ØNSKER INFORMASJON OM BIL: Oslo-politiet ønsker informasjon om hvor denne bilen kan ha befunnet seg i går. Politiet mener en mann ble utsatt for grov vold, og deretter bortført i bilen. Bilen ble seinere i går funnet på en annen adresse, da avskiltet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Skiltene på denne bilen var fjernet, sier Holand.

- Den savnede mannen var ikke i bilen. Det betyr at han har blitt flyttet over, satt av eller dumpet mellom disse adressene, fortsetter han.

Politiet har i dag pågrepet en kvinne som de mener er involvert i saken. Hun er siktet for legemsbeskadigelse.

- I tillegg er fire mannspersoner etterlyst, sier Holand.

Han oppfordrer alle som kan ha informasjon eller tips i saken om å ta kontakt.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!