Vitner så miljø-Frederic bli brutalt slått ned

Skulle stoppe sykkeltyver. På sykehus med brudd.

 I HARDT VÆR:  Bellona-leder Frederic Hauge på plass i Louisiania i mai i år i forbindelse med oljekatastrofen i Mexicogolfen. Natt til søndag ble han slått ned og skadd da han skulle stoppe sykkeltyver utenfor sitt eget hjem på Grünerløkka i Oslo. ARKIVFOTO: CASEY E. KELBAUGH.
I HARDT VÆR: Bellona-leder Frederic Hauge på plass i Louisiania i mai i år i forbindelse med oljekatastrofen i Mexicogolfen. Natt til søndag ble han slått ned og skadd da han skulle stoppe sykkeltyver utenfor sitt eget hjem på Grünerløkka i Oslo. ARKIVFOTO: CASEY E. KELBAUGH.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To vitner som skal ha sett Bellona-leder Frederic Hauge bli slått ned og alvorlig skadd natt til søndag utenfor bygården der han bor på Grünerløkka i Oslo, er i løpet av ettermiddagen blitt avhørt av politiet.

- Vi vil foreløpig ikke si noe hva disse vitnene har forklart, fordi den ene av de siktede ennå ikke er avhørt og fordi det kan dukke opp flere vitner.

- Vi ser veldig alvorlig på denne voldssaken, sier politiadjutant og påtaleansvarlig Kai-Gunnar Schwed Nygård ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

Sykehus - ikke Mexico Informasjonsvarlig Anne Karin Sæther i miljøstiftelsen Bellona bekrefter at Hauge har bruddskade og at han fortsatt ligger på sykehus i ettermiddag.

- Han må hvile noen uker etter det som har skjedd, og derfor drar han ikke sammen med resten av Bellona-delegasjonen til klimatoppmøtet i Cancun i Mexico, sier Sæther til Dagbladet.

Miljøtoppen skulle ha reist i dag.

Men halvannet døgn før skjedde voldsepisoden som snudde opp-ned på planene.

Oppdaget sykkeltyver Hauge var hjemme i leiligheten da han oppdaget at noen forsøkte seg på et sykkeltyveri.

- Offeret i denne saken oppdaget at noe straffbart var i ferd med å skje i bakgården.  Han gikk ut, og voldsepisoden skjedde ute på gata, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård.

Vitne varslet Politiet fikk melding om episoden ved 00.50-tiden natt til søndag fra et vitne. Politiadvokaten vil foreløpig ikke si om det var Hauges familie som fulgte med fra leiligheten eller om det var et vitne på gata som ringte.

To menn, 25 og 26 år, er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse. Den ene ble pågrepet like etter, den andre først søndag formiddag. Det er ikke beslaglagt noen våpen eller slaggjenstander i forbindelse med saken.

Politiet vil vurdere fram til onsdag om om de to siktede skal gframstilels for varetekstfengsling.