Vitner skal ha sett Gilani-slektning dele ut penger

Politiet vil gjerne snakke med vitnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som hevder de har sett en slektning av Arbeiderparti-politiker Yousuf Gilani dele ut penger i Drammen.

Ifølge VG hevder flere personer å ha sett en slektning av Gilani vente utenfor rådhuset i Drammen under forhåndsvalget, der vedkommende skal ha delt ut penger og stemmesedler krysset av for Gilani.

- Om familiemedlemmer står bak, er det meget interessant. Da har vi fått en kobling. Det er en inngang vi kan bruke i den videre etterforskningen, sier stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon.

Politiet konkluderte fredag med at det er hold i påstandene om valgfusk. Strøm bekrefter at det er betalt med 50-lapper til rusmisbrukere.

- Det fikk de for å stemme på Arbeiderpartiet, med kryss for Yousuf Gilani. I noen tilfeller skal det også være tilbudt en og annen kebab, sier Strøm.

Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser.

Sent fredag kveld ville ikke Gilani uttale seg om saken.

- Om dette familiemedlemmet har jeg overhodet ingen kommentar, sier Gilani, og viser til at saken er under etterforskning.

OMSTRIDT: Yousuf Gilani (Ap). Foto: TORBJØRN GRØNNING
OMSTRIDT: Yousuf Gilani (Ap). Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Etter det politiet kjenner til, er det snakk om rundt ti personer som er blitt vervet for femtilapper. Jukset har derfor neppe påvirket valgresultatet, mener politiet.

(NTB)