Vitner skal ha sett Gilani-slektning dele ut penger

Politiet vil gjerne snakke med vitnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner som hevder de har sett en slektning av Arbeiderparti-politiker Yousuf Gilani dele ut penger i Drammen.

Ifølge VG hevder flere personer å ha sett en slektning av Gilani vente utenfor rådhuset i Drammen under forhåndsvalget, der vedkommende skal ha delt ut penger og stemmesedler krysset av for Gilani.

- Om familiemedlemmer står bak, er det meget interessant. Da har vi fått en kobling. Det er en inngang vi kan bruke i den videre etterforskningen, sier stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon.

Politiet konkluderte fredag med at det er hold i påstandene om valgfusk. Strøm bekrefter at det er betalt med 50-lapper til rusmisbrukere.

- Det fikk de for å stemme på Arbeiderpartiet, med kryss for Yousuf Gilani. I noen tilfeller skal det også være tilbudt en og annen kebab, sier Strøm.

Gilani har hele tiden bedyret sin uskyld. Han mener saken er satt i stand av politiske motstandere, og har derfor anmeldt tre navngitte personer for ærekrenkelser.

Sent fredag kveld ville ikke Gilani uttale seg om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer