Nav-knivstikking

Vitner til Nav-dramaet: - Skremmende

- Aldri sett maken, sier nabo etter politiaksjonen i nabolaget. - Ikke overrasket, sier en annen.

TRAGISK: En person er pågrepet etter at to personer ble knivstukket på et Nav-kontor i Bergen sentrum mandag morgen. Politiet vil ikke kommentere skadeomfanget. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet har fått bekreftet av Haukeland universitetssykehus at den ene av de to skadde etter knivangrepet på Nav-kontoret i Bergen sentrum døde av skadene hun ble påført. Det opplyser politiet i en pressemelding. Den andre som ble skadd er en kvinne i midten av 30-åra. Hun betegnes som lettere skadd.

Mandag formiddag ble to personer knivstukket på Nav Årstad i Bergen. Politiet ankom stedet etter å ha fått melding litt etter klokka 10.00.

Politiet opplyste om hendelsen i en pressemelding drøye tre kvarter seinere.

De to ble fraktet ut av lokalene med ukjent skadeomfang, og er kjørt til Haukeland universitetssykehus. De er begge ansatte ved det aktuelle Nav-kontoret.

Politiet skriver de at de anså hendelsen som pågående livstruende vold, og at de var til stede etter kort tid.

Gjerningspersonen ble pågrepet kort tid etter at politiet ankom stedet. Klokka 11.15 ble en tildekket person ført ut av bygget. Politiet bekrefter overfor BT at dette var den mistenkte gjerningspersonen, ifølge NTB.

Overfor Bergensavisen sier politiet at pågripelsen var udramatisk.

Under en pressekonferanse mandag ettermiddag kunne ikke politiet gå nærmere inn på deres tilstand, meddelte politiinspektør Morten Ørn.

- Skremmende

Sylvia Røed bor vis-à-vis det aktuelle Nav-kontoret, og ble vitne til det voldsomme oppbudet av nødetater på stedet.

- Jeg sto på altanen. Der så jeg de to første bilene som kom fra politiet. Så kom flere - omtrent 20 biler, brannvesen, helsebiler og det hele, sier Røed til Dagbladet.

VÆPNET AKSJON: Politi og ambulanser rykket ut til et Nav-kontor i Bergen i formiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB
VÆPNET AKSJON: Politi og ambulanser rykket ut til et Nav-kontor i Bergen i formiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Jeg så de kom ut med en skadet som ble lagt i sykebil. Og at de kom ut med en som antakelig var gjerningsmannen. De hadde lagt et tørkle over hodet hans.

Nå har det imidlertid stilnet på stedet.

- Det var veldig ubehagelig, og skremmende å oppleve. Det sitter noe i fortsatt. Man visste jo ikke hva som foregikk. Bevæpnet politi er helt uvanlig her.

En annen nabo som hadde full utsikt bekrefter det enorme politioppbudet.

- Jeg hørte en voldsom utrykning. Og mitt soveværelse går ut mot navkontoret. Jeg har aldri sett maken, med sykebiler og politibiler og masse folk. Det gjorde oss veldig nysgjerrige.

- Man blir veldig opprørt. Samtidig er man trygg, forklarer naboen videre , som ikke vil stille med navn.

Ikke overrasket

Nabo Johnny Magne Holmvåg var tilfeldigvis på vei hjem midt i dramatikken.

- Jeg så flust med politibiler. Så når jeg kom hjem sjekket jeg nettavisene, og leste om det der.

Han legger til at det han så i dag ikke var hverdagskost. Holmvåg mener imidlertid at det «ikke kom som en overraskelse».

- Vi har en god del utfordringer, med en høy andel sosialboliger, sier Holmvåg og legger til:

- Det er kjekt, men det fører også til noen strukturelle problemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer