Vitner var til stede under drapet, opplyser politiet

Siktede ikke i stand til avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULSTEIN /OSLO (Dagbladet): Klokka 13.30 i går ble en mann funnet drept i et bolighus på Hareid på Sunnmøre. Drapet blir beskrevet som bestialsk av politiet.

Den døde er partert, men fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrik starter en pressmelding nå klokka 16 ved å tilbakevise opplysninger om at flere kroppsdeler er savnet.

- Det stemmer ikke at det er savnede kroppsdeler fra åstedet, noe som er kommet ut i media. Vi sa tidligere i dag at kroppsdelene er savnet fra kroppen, men ikke fra åstedet, sier han.

Bekjente En jevnaldrende mann er pågrepet og siktet for drapet. Den siktede etnisk norsk og har adresse på Sunnmøre.

- Den pågrepne og offeret er bekjente, sier Bøen. Flere vitner skal ha sett at mannen som er siktet var på besøk hos avdøde.

Politiet bekrefter samtidig overfor NTB at det skal ha vært flere vitner til stede under drapet. Politisjef Bøen forteller at den siktede ikke har blitt avhørt enda.

- Det har ikke vært praktisk mulig, på grunn av siktedes tilstand, sier Bøen.

Mannens forsvarer, advokat Erling Flisnes, har ikke vært i kontakt med sin klient ennå.

- Det er vanskelig for meg å gi noen kommentarer nå. Jeg vil komme i kontakt med han så raskt som mulig, sier Flisnes til Dagbladet.

BRUTALT DRAP:  Politiet ipå Sunmøret holder nå en ny pressekonferanse om parteringsdrapet på Hareid. Foto: Scanpix
BRUTALT DRAP: Politiet ipå Sunmøret holder nå en ny pressekonferanse om parteringsdrapet på Hareid. Foto: Scanpix Vis mer

Han ønsker ikke å kommentere om han vet hvordan hans klient stiller seg til drapssiktelsen.

Politimester Bøen sier til Sunnmørsposten at det skal ha vært en uoverenstemmelse mellom offeret og den siktede dagen før drapet. Politiet skal ha opplysninger om at den siktede skal ha truet med kniv.

Ukjent drapsvåpen
Politiet har ikke sikker ID på den drepte, men har likevel en god formening om hvem den avdøde er, og har varslet mannens pårørende. Den drepte skal være hjemmehørende i Ulsteinvik/Hareid-området og er i 20-åra

- Sannsynligheten for at vi har rett har blitt styrket i løpet av dagen, sier han.

Politiet har heller ikke funnet drapsvåpenet og vet ikke hva dette er.

(Dagbladet.no kommer med mer)

Vitner var til stede under drapet, opplyser politiet