Vitnestrøm i Quart-saken

Til tross for at tolv nye vitner har meldt seg for politiet i Kristiansand siden i går, er etterforskerne ikke kommet nærmere gjerningsmennene som tømte etsende væske på en 18 år gammel gutt under Quart-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningsleder Paul Magne Lunde sier til Dagbladet.no at de foreløpig ikke vet hvem som mishandlet gutten. 18-åringen ble i går utskrevet fra Vest-Agder sykehus, etter å ha vært innlagt siden lørdag morgen.

- Så vidt jeg vet har det ikke kommet fram opplysninger som kan avsløre gjerningsmennene.

Store skader

Mellom 15 og 20 mennesker var vitner til mishandlingen, som trolig begynte som en lek. 18-åringen var svært beruset og lå og sov i en sølvgrå Subaru Forester i krysset Sjølystveien og Østre Strandgate, da gjerningsmennene tok seg inn i bilen mellom klokka 23 og 23.30 fredag kveld. De begynte med å barbere beinet hans, før de smurte ham inn med både sjampo og den etsende væsken. Han fikk både innvendige og utvendige skader.

Etter det Dagbladet.no erfarer skal både sjampoflaska og beholderen med væsken ha ligget i bilen. Politiet har sikret seg begge beholderene, og har sendt dem til Kripos for tekniske undersøkelser. Det skal også være tatt fingeravtrykk i bilen.

Ti timer

En politipatrulje vekket gutten før midnatt. Han våknet, og politipatruljen trodde ikke han trengte legehjelp. Deretter sovnet gutten igjen, og våknet ikke før mellom klokka ni og ti neste morgen. Da hadde væsken ligget på huden i ti timer, og gjort så stor skade at gutten ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans var alvorlig, og han ble innlagt på kirurgisk avdeling. Det er fortsatt uklart om han vil få varige mén.

Politiet er fremdeles svært interessert i å komme i kontakt med flere vitner som har oppholdt seg i område i det aktuelle tidsrommet.