Vitnet fra Bahamas

En morratrøtt Rimi-Hagen vitnet i går mot den svindeltiltalte 28-åringen - på telefon fra Bahamas. - Jeg vet ikke om tiltalte stjal klærne mine. Men fordi de ble borte samtidig som båtskjøtet og takkebrevene, anmeldte jeg ham også for klestyveri, sa ferie-milliardæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egentlig var ikke Stein Erik Hagen stevnet som vitne overfor 28-åringen. Tidligere denne uka møtte nemlig hans sikkerhetssjef Bernhard Melhuus i vitneboksen. Men dommer Jan Erling Berg ville oppklare en del uklarheter. Blant annet et mye omtalt skjøte på Hagens 53 fot store havseiler «Canica». Dermed var det ingen vei tilbake. Selv Rimi-Hagen - som for sikkerhets skyld befant seg på motsatt side av kloden - ble innhentet av lovens lange arm. Da retten purret ham telefonisk på Bahamas, var klokka bare vel åtte om morran for Hagen.

- Ble borte

Rimi-Hagen, som har bevilget seg ferie ved det luksuriøse reisemålet utenfor Florida, kastet kun strimer av lys over båtskjøtemysteriet. Rimi-Hagen anmeldte 28-åringen for tyveriet i forrige uke.

Hagen og hans folk hadde lett etter skjøtet i over ett år. Problemet er bare at skjøtet trolig befant seg hjemme hos Rimi-Hagen storparten av tida. Det kan ha blitt fjernet fra hjemmet hans først i april.
- Jeg husker at jeg tok skjøtet ut av hvelvet. Deretter ble det borte, sa Rimi-Hagen. Da dokumentet ble funnet sammen med to personlige brev til Hagen, plusset han noen forsvunne klær på anmeldelsen - deriblant en silkedress og en skinn-nikkers.

- Hvorfor? ville forsvarer Erik Bryn Tvedt vite.
- Alt ble borte samtidig. Jeg er ikke oppe om natta og følger med på hvem som tar hva, svarte Hagen.

- Besøkte meg

Hagen avviste at oldfruen hans var i kontakt med brev av typen som ble funnet hos 28-åringen.

Oldfruen (37) innrømmet i går å ha sluppet tiltalte inn flere ganger. Under hennes vitneavhør var Rimi-Hagens sikkerhetssjef Bernhard Melhuus lydhør tilskuer.

- Tiltalte besøkte meg flere ganger. Men meg bekjent hadde han tilgang til Hagens private del av huset kun tre ganger. En gang på en nyttårsaften, en annen gang var han med og hengte opp bilder, og en tredje gang i forbindelse med lån av en bil, sa hun. Hun antydet at 28-åringen også kjenner andre med adgang til Hagens eiendom. Men hun visste ikke om de pleide å slippe ham inn.

28-åringen ble oldfruens forretningsfører - med den følge at kvinnen måtte skjønnsliknes.

- All tillit til ham er borte. Jeg ga ham mitt vennskap. Til gjengjeld fikk jeg leiligheten min ransaket av politiet. Jeg frykter for jobben min.