Vitnet i sak mot staten

Norske hytteeiere i Sverige har gått til sak mot staten som følge av karantenereglene. Både helseminister Høie, helsedirektør Guldvog og FHI-direktør Stoltenberg har vitnet i ankesaken, som går for Borgarting lagmannsrett.

VITNET: Helsedirektør Bjørn Guldvog vitnet i saken hvor hytteeiere har saksøkt staten som følge av karantenereglene. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VITNET: Helsedirektør Bjørn Guldvog vitnet i saken hvor hytteeiere har saksøkt staten som følge av karantenereglene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka har både helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør Camilla Stoltenberg i FHI vitnet i ankesaken som omhandler norske hytteeiere i Sverige sitt søksmål mot staten.

Hytteeierne fikk medhold i Oslo tingrett, hvor domstolen konkluderte med at vilkårene for karanteneplikt er ugyldige. Staten anket dommen, og ankesaken går denne uka for Borgarting lagmannsrett.

Importsmitte

Innledningsvis i helsedirektør Guldvogs vitnemål, gikk retten gjennom flere anbefalinger og analyser fra Helsedirektoratet, som helsedirektøren ble bedt om å kommentere og redegjøre for.

Guldvog ble også spurt om hvordan de vurderer risikoen for importsmitte i dag.

- Det er dessverre stor risiko for importsmitte i den situasjonen som vi er i. Det er mange nye virusvarianter som er mer smittsomme i Norge. Nå har vi den engelske varianten, men nye varianter kan også komme, som for eksempel den indiske, sørafrikanske eller brasilianske. Derfor er det fremdeles viktig for oss å ha et vern mot importsmitte, forklarte Guldvog og fortsatte:

- Der hvor det er stor forskjell på smittesituasjonen i et land og et annet, så vil trafikken mellom disse landene skape utfordringer. Det er fremdeles nødvendig for oss å være svært opptatt av importsmitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer