Vitset om Ernas vekt

Harald Eia fronter kommunaldepartementets valgoffensiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne uka kan du regne med overdose av valgkampåpninger, og først ut var Erna Solberg og Kommunaldepartementets sjarmoffensiv overfor velgerne. Med seg på laget har Erna fått den kjente NRK-humoristen Harald Eia. Han var ikke snauere enn at han klinte til med vitser om Erna Solberg foran statsråden og de frammøtte pressefolkene.

Vitset om vekta

- Når Erna Solberg går på restaurant, så ser hun på menyen og sier «ja takk», vitset Eia, mens Solberg kikket ned i papirene sine på bordet foran seg. Så fulgte han opp:

- Når Erna Solberg er på stranda kommer Greenpeace og prøver å dytte henne ut i vannet igjen.

Da smilte Erna Solberg også.

Skal få folk til stemmelokalet

- Vi er opptatt av å få folk til stemmelokalet, og hvis folk syns at vi er nitriste og lite interessante får vi politikere ta ansvaret for det, fortalte Solberg på en pressekonferanse i Oslo i formiddag.

For kampanjen er såkalt verdinøytral, og skal bare gi informasjon om selve valgordningen. Harald Eia har laget sketsjer som tar for seg hvordan du stemmer, hvor og når du kan stemme, og hvor du finner informasjon om valget.

- Kommunaldepartementets jobb er å sørge for at det ikke skal finnes noen formelle hindringer for at folk skal stemme, sier Erna Solberg.

For med stadig synkende valgdeltakelse, og spesielt blant første- og andregangsvelgere, har Solberg valgt å legge ti millioner kroner i denne kampanjen. Uten at kommunalministeren vil flagge målsettingen av den grunn.

- Det går ikke an å ha en målsetting om valgoppslutning, men det er fint om den stiger etter mange år med nedådgående kurve, sier Erna Solberg.

  • Offentlig informasjon om valget 12. september og valgordningen finner du på Valg.no.