Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vittorio ble kidnappet og drept - slik tok Hamas hevn

Drepte to personer mistenkt for kidnapping av italiensk Palestina-aktivist.

KIDNAPPET OG DREPT:  Italienske Vittorio Arrigoni ble kinappet og drept av en islamistik gruppe. Før drapet ble han vist fram på YouTube. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE.COM
KIDNAPPET OG DREPT: Italienske Vittorio Arrigoni ble kinappet og drept av en islamistik gruppe. Før drapet ble han vist fram på YouTube. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hamas aksjonerte i dag mot to personer som var mistenkt for å stå bak drapet på den italienske aktivisten Vittorio Arrigoni.

Begge de to hovedmistenkte døde i aksjonen, ifølge det Hamas-styrte innenriksdepartementet.

Sammen med flere støttespillere hadde de barrikadert seg i et hus i Nuseirat-området. Det hele endte med at en av de mistenkte kastet eksplosiver mot sine kamerater og deretter tok sitt eget liv, ifølge departementet. 

En person ble drept av eksplosivene, mens en tredje person, som ble lettere såret, er pågrepet og satt i varetekt. Forsøk på få de mistenkte til å overgi seg ved forhandling tidligere på dagen, mislyktes, ifølge Haaretz.

Funnet hengt Arrigoni ble kidnappet forrige torsdag av en islamistisk gruppe som synes Hamas er for moderate.

Gruppa viste fram bilder av den italienske aktivisten på YouTube. Her framsatte de et krav om at deres leder og flere andre fanger måtte løslates, hvis ikke ville de ta livet av Arrigoni. Bare noen timer senere ble han funnet hengt i et fraflyttet hus utenfor Gaza by. 

Vittorio Arrigoni tilhørte den propalestinske gruppa International Solidarity Movement.

Utfordrer Hamas Han hadde bodd i Gaza i tre år og opptrådte etter eget utsagn som levende skjold for palestinske fiskere som var utsatt for trakassering fra Israel.

Hamas kaller drapet et «angrep på menneskeheten.» 

Flere hundre palestinere deltok i en begravelsesprossesjon på mandag da Arrigoni ble fraktet ut av Gaza på vei mot Italia.  

Dette er første gang en utlending er blitt kidnappet på Gaza siden 2007. Kidnappinga sees som en utfordring av Hamas' makt, ifølge BBC.   

OMRINGET HUS:  Sikkerhetsstyrker fra Hams aksjonerte i dag mot et hus i flyktningeleieren Al Nusairat der flere personer som var mistenkt for kidnappingen gjemte seg. Foto:  EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIX
OMRINGET HUS: Sikkerhetsstyrker fra Hams aksjonerte i dag mot et hus i flyktningeleieren Al Nusairat der flere personer som var mistenkt for kidnappingen gjemte seg. Foto: EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media