Viva Cuba

FRPs John Alvheim har med vært med sosialkomiteen på studiereise til Cuba. Nå konkluderer han med at kommunistregimet har et bedre menneskesyn enn vi har i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Frp's mangeårige sosialpolitiker John Alvheim mener det er dobbeltmoral å snakke om brudd på menneskerettigheter på Cuba. Han er imponert over hvordan Castros økonomisk svake regime har prioritert helsevesenet og forholdene for de aller fattigste. På bakgrunn av sine erfaringer fra sosialkomiteens studiereise på øya konkluderer han med at kommunistregimet har et bedre menneskesyn enn vi har i Norge. Sterkere kan ikke en saksorientert politiker fra et borgerlig-liberalistisk norsk parti uttrykke sin begeistring overfor USAs erkefiende.
  • Argumentasjonen minner om 70-åras AKP-ml-ere som også hadde stjerner i øynene etter at de hadde besøkt de sosialistiske fyrtårn. For dem var menneskerettigheter alltid underordnet grunnleggende sosiale og materielle behov. Når Frp-formann Carl I. Hagen nå stiller seg bak partifellens uttalelser, kan det bety at han ser fram til en pensjonisttilværelse på Cuba framfor i Spania.