Viva Las Vegas

Kjæresten til kongedattera flørter med dop i beste sendetid på TV 2. Slottet på Drammensveien danker ut Baren i TV3. Og hvordan skal det nå gå med Big Brother?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Novellisten Ari Behns «fiktive dokumentarfilm» fra Las Vegas vakte ikke spesielt oppsikt da den gikk på Metropol TV i mars i fjor. En ung spradebass fra Moss lekte med gambling, horer og håndholdt kamera - tidvis i en påstått narkorus - og det var ikke spesielt sjokkerende for den urbane kanalens kikkere.

Nå er selvsagt alt annerledes. Narkoskribenten med hallikbrillene er nemlig blitt kjæreste med nummer to i arverekkefølgen. Og dermed har vi endelig fått en kongelig skandale der publikum faktisk får se videoen.

Dette er jo selvsagt allerede blitt et mediesirkus uten like. Et sensasjonshungrig publikum gleder seg over at våre kongebarn endelig har begynt å legge seg i samme gir som sine danske turbokolleger. Her er det tydeligvis bare å kjøpe et stort beger med popcorn til sin indre kikker.

For hva er vel et dusjkabinett på Fornebu mot et kongehus som leverer historier så ville at selv en britisk tabloidredaksjon ville få problemer med å drømme dem opp?

Men her er det mer enn kikkerinstinktet som spiller inn. Kongebarna er faktisk så uheldige at deres valg av partner får innvirkning på hvem som skal styre landet - i navnet.

Märtha Louise er som nevnt nummer to i arverekkefølgen. Hvis hennes lillebror skulle falle fra - eller gi fra seg tronen, noe han faktisk har vurdert - vil hun kunne innta Drammensveien 1 med dertil tilhørende anapasje, representasjonsoppgaver og ikke minst - innflytelse. Da får du ha meg unnskyldt hvis jeg faktisk er opptatt av hvem hun omgås.

Personlig synes jeg synd på dama. I en moderne, urban hovedstad vil et krav til 100% plettfri vandel dramtisk kutte ned antallet potensielle partnere. Det finnes nesten alltid en stygg fyllehistorie, et tvilsomt nakenbilde eller en uskyldig rev på en folkehøyskole gjemt i fortiden til selv den mest velbarberte duks. Og som bunkeren på Fornebu har bevist - kjærligheten har trange kår foran 100 nådeløse kameralinser.

Det er på tide å ringe Amnesty. Denne saken er bare nok et bevis på at kombinasjonen monarki og pressefrihet er intet mindre enn et brudd på monarkenes menneskerettigheter. Slipp kongebarna løs (fra arven), det er vår!

bore@dagbladet.no

FRYKT OG AVSKY I DRAMMENSVEIEN: «We were just outside Barstow when the drugs began to take hold». Slik begynner Hunter S. Thompsons klassiske gonzo-bok «Fear and Loathing in Las Vegas». Det ser ut til at dop-noiaen begynner å ta litt tak i kongehuset også.