EN TRIST HISTORIE: Erika Pomerski kunne ikke annet enn å se på da huset hennes ble oppslukt i flammer. Inne var datteren hennes Viviana sammen med hunden Polo. Video: CNNVis mer Vis mer

Viviana (8 mnd.) var inne i huset da det plutselig begynte å brenne. Nå omtales den døde hunden Polo (6) som helt

Reddet trolig jentas liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld fikk brannvesenet i Baltimore melding om en husbrann.

Mor Erika Poremski befant seg på utsiden av huset da flammene brøt ut.

Sammen med flere naboer forsøkte hun å komme seg inn til den åtte måneder gamle datteren Viviana og hunden Polo (6) som var fanget inne i huset.

Beskyttet jenta fra flammene

- Jeg hørte at hun gråt og jeg klarte ikke komme meg inn til henne. Jeg prøvde på alle mulige måter, alle i nabolaget prøvde. De sparket inn dørene og vinduene. Jeg klarte ikke. Ingen klarte, sier Poremski til amerikanske ABC News.

Men brannvesenet klarte. Da de kom seg inn i soverommet i andre etasje, der Viviana hadde ligget og sovet, fant de den åtte måneder gamle jenta med hunden over seg.

Ifølge brannvesenet ofret hunden livet sitt og reddet jenta fra brannen.

- På grunn av hunden hadde hun bare brannskader på siden av kroppen. Han var ved hennes side hele tiden og ville ikke en gang gå ned trappa for å komme seg ut døra, sier Poremski.

Vivianas tilstand er fortsatt kritisk

Viviana overlevde brannen, men ligger fortsatt til observasjon på sykehuset. Som følge av den tapre innsatsen, døde Polo (6).

Brannvesenet hadde brannen under kontroll omtrent 30 minutter etter at de kom til stedet.

Samuel Johnson, sier til den amerikanske nyhetskanalen at de nå etterforsker årsaken til brannen.

- Hun gjør så godt hun kan akkurat nå. Hun kjemper og sånn er det bare. Hun er en ordentlig bra jente og jeg håper hun klarer seg, sier moren om den åtte måneder gamle datteren.

- Han var det første barnet mitt

Selv om Poremski er glad for at hunden klarte å redde jenta hennes, sørger hun over tapet.

- Han var det første barnet mitt og jeg har mistet ham. Nå ber jeg bare om at jeg ikke mister henne også. Hun er alt jeg har og det hele skjedde så fort, jeg klarer ikke skjønne hva som har skjedd. Jeg skjønner bare ikke hvorfor ting som dette skjer, sier hun til ABC.

Selv pådro moren seg brannskader på armene og i ansiktet da hun prøvde å komme seg inn i huset for å redde Viviana og Polo.