Vladimir Putin: - Internett er et «CIA-prosjekt»

Vladimir Putin: - Internett er et «CIA-prosjekt»

Nå ønsker han en russisk versjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin gir nå et klart tegn på at han ønsker å endre måten internett fungerer i Russland i dag, melder The Guardian.

Ifølge den britiske avisa skal han kalt internett for et «CIA-prosjekt».

Ønsker russisk alternativ Putin skal ha sagt, på en mediekonferanse i St. Petersburg, at CIA opprinnelig dannet internett, og at USAs spionbyrå deretter har fortsatt å utvikle det.

Putin har lenge antydet at han ønsker et russisk alternativ til internett.

Ideen om å bryte opp internett har også vunnet terreng i Tyskland, Brasil og en rekke andre land etter Edward Snowdens avsløringer om at National Security Agency (NSA) har infiltrert blant annet Facebook, Skype og andre sosiale medier, skriver avisa.

Snowden ringte inn Spionvarsleren Edward Snowden, som har midlertidig politisk asyl i Russland, ringte inn under et program Putin var gjest i. Her stilte han spørsmål rundt omfanget av russernes overvåkingsprogram.

Der svarte den russiske presidenten at den formen for avlytting som er avslørt i USA ikke ville vært mulig i Russland, i og med at landet har sikkerhetstjenester som er under streng kontroll.
 
- Det må en rettslig godkjennelse til om Russland skal bruke overvåkingsteknikker for å spionere på individer. Slik er loven vår og det er derfor ingen massiv overvåking i vårt land, sa Putin.

Drama i Ukraina Russland og Vladimir Putin er innblandet i flere tøffe konflikter i disse tider.

Statsminister Erna Solberg er bekymret over den dramatiske situasjonen i Ukraina. Hun plasserer mye av ansvaret på Russlands president Vladimir Putin.

- Det er en veldig eksplosiv situasjon. Vi er bekymret for forsøkene på å destabilisere Ukrainas regjering. Det er uoversiktlig, men vi vet at russerne har stor aktivitet. Dette minner om situasjonen som ble skapt på Krim, bortsett fra at denne gang skjer det på fastlandet. Beklageligvis er det noen som er drept. Alle parter må nå avstå fra konfrontasjoner og aggressive handlinger, men det hviler et spesielt ansvar på de som står bak, og mye tyder på at Russland er støttespillere, sier statsministeren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer