Vladimir Putin er president igjen

Storstått seremoni etter store anti-Putin demonstrasjoner i går.

PRESIDENT IGJEN: Vladimir Vladimirovitsj Putin har nok en gang gått inn i presidentrollen i Russland. Bildet er fra eden han avla om presidentskapet, inne i Kremlin. Foto: RIA-NOVOSTI / AFP PHOTO / SCANPIX
PRESIDENT IGJEN: Vladimir Vladimirovitsj Putin har nok en gang gått inn i presidentrollen i Russland. Bildet er fra eden han avla om presidentskapet, inne i Kremlin. Foto: RIA-NOVOSTI / AFP PHOTO / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vladimir Vladimirovitsj Putin er tilbake som Russlands president når presidentinnsettelsen er over. Den foregår nå.

3000 diginitærer er til stede under seremonien i Moskvas Kreml. Avtroppende president, Dmitrij Medvedev, takket sine medarbeidere for de fire åra han fikk være president i Den russiske republikken.

Men så snart Putin har lagt ned presidenteden med hånden på den russiske grunnloven, er det han som har medaljen som er uttrykk for presidentverdigheten, en spesialutgave av grunnloven, og kontroll med den russiske atomkofferten.

Presidentinnsettelsen ble direkteoverført av ikke mindre enn seks nasjonale TV-kanaler. Det er ingen konkurranse om oppmerksomheten i russisk TV.

Det var det imidlertid i går, da rundt 70 000 mennesker demonstrerte mot Putin i sentrum av Moskva. Putin og hans styre ble framstilt som banditter av store deler av den voksende russiske middelklassen, som er ryggraden i anti-Putin-demonstrasjonene.

Opposisjonen krevde omvalg i både parlamentsvalget i desember og presidentvalget 7. mars i år, som de mener var forfalsket.

Gårsdagens store demonstrasjon var et stort skår i gleden for Putin, som må innse at han starter sin tredje presidentperiode med motvind i seilene, til tross for at han vant presidentvalget med 62 prosent.

-Vi vil ha et sterkt Russland som er respektyert i verden, sa Putin rett før eden skulle avlegges.