Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vladimir Putin snakker svensk

I tillegg til flere andre språk.

 FISKEREN:  I et intervju med avisa Moscow Times forteller stabssjefen Sergej Ivanov om presidentens språkferdigheter. Her er han avbildet fra en av sine mange fisketurer. Foto: NTB Scanpix.
FISKEREN: I et intervju med avisa Moscow Times forteller stabssjefen Sergej Ivanov om presidentens språkferdigheter. Her er han avbildet fra en av sine mange fisketurer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med avisa Moscow Times forteller stabssjefen Sergej Ivanov om presidentens språkferdigheter.

Putin har selv bekreftet at han snakker tysk i tillegg til engelsk og russisk. Ivanov sier at både han og Putin snakker litt svensk og at de bruker språket i samtaler seg imellom.

- Han sier noe på svensk, og jeg svarer på samme språk, sier stabssjefen, som skryter av presidentens interesse for språkforskning.

- Selv om han ikke er filolog, elsker han språk og lingvistikk.

Putin og Ivanov har begge bakgrunn fra den sovjetiske etterretningstjenesten KGB, og de har vært venner i flere tiår. Hvor Putin lærte svensk, og om han også forstår andre nordiske språk, går ikke fram av intervjuet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media