VM-bom i Polen

Norges Fotballforbund hadde sendt sitt tyngste mannskap til gårsdagens forhandlingsmøte om kampprogrammet i Norges VM-kvalifiseringspulje. Men turen var ikke verd verken tida eller pengene. Det endte med trekning - og et lite gunstig utfall for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Nils Johan Semb hadde håpet på to hjemmekamper og en bortekamp høsten 2001, inkludert et av de beste lagene i innspurten på Ullevaal.

Men sammen med fotballpresident Per Omdal og toppfotballsjef Svein Rustad måtte han bare akseptere at forhandlingsklimaet i Warszawa var ytterst dårlig.

Umulig

Representantene fra de øvrige nasjonene kom til forhandlingsbordet med høyst ulike ønsker. Og etter fire resultatløse timer var det bare å kaste taktikken i potten - og la det stå til.

- Vi har alltid klart å finne løsninger før. Denne gangen var det helt umulig, sier Nils Johan Semb.

Per Omdal ledet trekningen. Og utfallet fritar i hvert fall den norske fotballpresidenten for alle eventuelle påstander om juks.

Hjemme først

  • Norge spiller tre av de fire første VM-kvalkampene på Ullevaal. Og bare to av de seks siste. Blant annet møter Norge de to antatt sterkeste utfordrerne - Polen og Ukraina - hjemme først.

- Ingen ideell trekning, fastslår Semb.